Dalí en un audiovisual

Un documental de la Fundació Dalí rep un primer premi internacional

'Dalí, la darrera gran obra' mostra continguts que difícilment es poden trobar en un sol suport

04.11.2015 | 16:56
Lluís Peñuelas, recollint el guardó.

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha tornat a guanyar el primer premi internacional Long Film Gold en la categoria de llargmetratge que atorga AVICOM (Comitè Internacional per l´audiovisual i les tecnologies de la imatge, secció audiovisual de l'ICOM). En aquesta ocasió la Fundació Dalí hi ha presentat el documental 'Dalí, la darrera gran obra'.

Ha recollit el guardó Lluís Peñuelas, secretari general de la Fundació Dalí, en una cerimònia que ha tingut lloc al Museu Nacional Hongarès, a Budapest, en el marc del FIAMP, Festival Internacional de l´Audiovisual i Multimèdia sobre Patrimoni i Museus, una competició que compta amb un jurat internacional d´experts que analitzen les millors produccions del món de la museologia.

L´argumentació del premi ha estat: "Perquè aquest documental extraordinari no és tan sols una visita virtual al Museu Dalí sinó que també mostra continguts que difícilment es poden trobar en un sol suport".

Entre els finalistes hi havia dues produccions franceses 'Beaux-Arts, effervescence dans la ville' i 'Diego Velazquez ou le realisme sauvage'.

L´any passat la Fundació Dalí va guanyar aquest mateix guardó pel documental 'Dalí-Pitxot. L´al·legoria de la memòria', produït per la Fundació Dalí i realitzat per DocDoc Films, un projecte audiovisual que es presentava en format DVD junt amb el catàleg de l'exposició temporal que el Castell de Púbol dedicava a Antoni Pitxot.

'Dalí, la darrera gran obra' està dirigit per David Pujol (DocDoc Films), amb guió de Montse Aguer. La
producció i la fotografia ha anat a càrrec d'Ivan Carrero; l'edició i so, de Jordi Muñoz, i la documentació de  Lucia Moni, del Centre d´Estudis Dalinians. La durada del documental són 55 minuts (versió televisiva) i compta amb la col·laboració de la Fundació Abertis.

El documental s'estrena el 19 de novembre al Teatre Municipal El Jardí de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema