Convidada

La literatura catalana, a la fira literària més important dels països nòrdics

Vuit escriptors en català traduïts al suec o altres llengües nòrdiques participaran al focus 'Voices from Catalonia' de la Fira de Göteborg el 2014

20.03.2013 | 14:43
Àlex Susanna, director adjunt de l´Institut Ramon Llull, durant l´entrevista amb l´ACN
Àlex Susanna, director adjunt de l´Institut Ramon Llull, durant l´entrevista amb l´ACN

La literatura catalana està d'enhorabona, i és que serà la convidada en l'edició del 2014 de la Fira de Göteborg, la mostra literària més important dels països nòrdics. La mateixa setmana que arrenca la Fira del Llibre de París, en què Barcelona és la convidada d'honor, la literatura ja té una nova cita al calendari. Sota el paraigua de 'Voices from Catalonia', vuit escriptors en llengua catalana traduïts al suec o a altres llengües nòrdiques participaran a la Fira de Göteborg. Amb la vista posada al 2015, l'Institut Ramon Llull està treballant perquè la literatura il·lustrada infantil i juvenil sigui la convidada d'honor a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya.

En una entrevista a l'ACN, el director adjunt de l'Institut Ramon Llull (IRL), Àlex Susanna, ha anunciat que treballen per aconseguir una invitació anual a alguna de les grans fires literàries per aconseguir visualitzar "eficaçment" el patrimoni literari passat i present de Catalunya, que té "un gran potencial". El 2012, la literatura catalana va ser la convidada d'honor al Saló del Llibre del Québec, el 2013 a París i, posteriorment, ho serà a Göteborg.

Amb l'objectiu de preparar la cita, el proper juny vuit editors i traductors suecs visitaran Barcelona per establir contacte amb editorials, agents, autors i crítics literaris per fer "una immersió en la literatura catalana" i fer les seves apostes en vistes al 2014.

En aquesta ocasió, es destinarà només a escriptors en llengua catalana. Per Susanna, és imprescindible que els autors catalans siguin coneguts als països nòrdics, sobretot, a Suècia.

La literatura il·lustrada catalana a Bolonya

En paral·lel i des de ja fa més d'un any, l'IRL manté converses amb la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya perquè la literatura il·lustrada catalana sigui la convidada d'honor.

Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema