Figueres

L'Ajuntament tramita 161 expedients per incompliments de l'ordenança de residus

Entre el 2015 i el 2016 ha imposat més de 19.000 euros en multes, tant a particulars com a empreses

11.07.2016 | 16:06
Brutícia prop dels contenidors de Figueres.
Brutícia prop dels contenidors de Figueres.

L'Ajuntament de Figueres ha tramitat 161 expedients sancionadors per incompliment de l'Ordenança reguladora de la gestió de residus municipals entre 2015 i 2016, amb 19.440 € en sancions imposades. Aquest és el resultat de la campanya contra l'incivisme i de control d'abocament de residus que l'Ajuntament va iniciar l'abril del 2015 per donar resposta a l'agument d'abocaments incívics i d'altres infraccions.

D'aquests 19.440 € en sancions imposades, tant per infraccions de particulars com de comercials, 8.060 € ja han estat cobrats, 1.230 € es troben pendents de cobrar en via executiva, 3.950 €, pendents de cobrar en via voluntària, i 6.200 €, en tràmit d'imposició.

Aquests controls es realitzen amb l'Inspector de Medi Ambient de l´Ajuntament de Figueres, Jordi Sánchez, i agents de paisà de la Guàrdia Urbana en diverses franges horàries a tota la ciutat, amb especial incidència en els punts més conflictius on s´ha detectat una activitat més freqüent d´incivisme.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, que recorda l'esforç que suposa per l´Ajuntament controlar els abocaments incívics a la ciutat, considera que aquests controls són absolutament necessaris i es mostra optimista amb els resultats obtinguts en poc més d´un any. ''Queda molta feina per fer. El nostre primer objectiu amb aquests controls i la imposició de sancions ha estat combatre la sensació d´impunitat dels incívics.''

Es tracta d'una campanya de sensibilització, dissuassiva (no recaptatòria) i, de fet, l'Ajuntament de Figueres ja en va assumir un sobrecost reforçant el servei de neteja.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema