El Ministeri de Foment ha licitat la redacció de l'estudi informatiu d'augment de capacitat de l'N-240 entre la ciutat de Lleida i les Borges Blanques amb un pressupost base d'1,4 milions d'euros. En aquest tram, l'N-240 és una carretera convencional de set metres d'amplada en la seva calçada i vorals que mesuren entre 0,8 i 1,2 metres. Els accessos a la carretera són directes o mitjançant «glorietes partides» i hi ha un gran nombre d'accessos a les finques adjacents, cosa que comporta força trànsit de maquinària agrícola. A més, el trànsit se situa a l'entorn dels 10.000 vehicles al dia, dels quals un 18% són vehicles pesants.

Foment impulsarà, a curt termini, la construcció de tres noves glorietes a Juneda per millorar les condicions de seguretat de les interseccions. A més, el 2016 va finalitzar la construcció d'una glorieta a Margalef. A llarg termini, l'estudi informatiu que es licita ara permetrà definir les millors opcions per incrementar la capacitat i seguretat de l'N-240.

En principi, l'opció més plausible és la construcció d'una carretera de nou traçat amb calçades separades entre la variant de les Borges Blanques i un punt per determinar passada la població de Juneda, i duplicar la carretera N-240 des del punt anterior fins a la ciutat de Lleida.

Tot i això, l'estudi informatiu permetrà estudiar en profunditat les possibles solucions, que seran sotmeses a un procediment d'informació pública i d'avaluació d'impacte ambiental. L'actuació afectarà un tram de 19,4 quilòmetres, estimant-se el cost en 56 milions.