L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha cridat els ciutadans de la capital de Catalunya i de tot el país a manifestar-se aquest dissabte per la pau, en contra terror i en senyal de condol amb les víctimes dels atemptats de la setmana passada i amb els seus familiars. En una roda de premsa aquest divendres al migdia, Colau ha assenyalat que la mobilització de dissabte "ha de culminar una setmana dura" i "de resposta exemplar de la ciutadania". L'alcaldessa ha afegit que la de dissabte ha de ser la manifestació de "la gent" i que l'única pancarta de capçalera estarà "liderada per la ciutadania", especialment per persones que han atès les víctimes, com són els professionals públics dels serveis d'emergències i de seguretat, així com els veïns de les Rambles i altres col·lectius com els taxistes o els comerciants.

L'alcaldessa ha volgut posar de relleu l'expectació que ha generat la manifestació de dissabte indicant que s'han acreditat ja 853 periodistes nacionals i internacionals, de 191 mitjans de comunicació i de 83 països. Així mateix, per tal de garantir la mobilitat dels participants en la marxa i de la resta de ciutadans, Colau ha recomanat que s'utilitzi el transport públic per accedir i desplaçar-se per la capital catalana i es deixi el cotxe fora de Barcelona.

A preguntes dels periodistes, l'alcaldessa s'ha referit al dispositiu de seguretat que acompanyarà la manifestació, especialment arran de la participació del rei Felip VI. "Tot segueix com estava previst. Les autoritats estaran juntes per raons de seguretat, però vull insistir que serà la manifestació de la gent", ha reiterat. Igualment, Colau ha lloat que "tots els cossos de seguretat estan donant un missatge de coordinació i han treballat per donar un bon servei públic i per atendre les víctimes".

Colau també ha explicat que l'acte final de la marxa es farà a la plaça Catalunya de Barcelona i estarà protagonitzat per les lectures de l'actriu Rosa Maria Sardà i Míriam Hatibi, de la Fundació Ibn Battuta. Els textos que llegiran han estat escollits per l'ocasió amb la col·laboració del director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual.

Seguidament, Peter Thiemann, violoncel·lista de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i Guillem Gràcia, estudiant de violoncel, interpretaran 'El Cant dels Ocells', un tema que Pau Casals va convertir "en símbol de pau i llibertat", segons l'alcaldessa. L'escenari d'aquest acte estarà guarnit amb decoracions florals del Gremi de Floristes de Catalunya i tindrà com a fons el dibuix de 'Barcelona' que ha fet Frederic Amat i el lema de la manifestació 'No tinc por' en diferents idiomes.