El president del PPC, Xavier García Albiol, ha carregat aquest dimarts contra el PDeCAT i ERC, després de l'episodi de la gravació enregistrada al dirigent dels demòcrates David Bonvehí, difosa la setmana passada. Per al popular, els independentistes han començat un "ball de bastons entre ells per intentar culpar el del costat de la no celebració del referèndum i del fracàs de la convocatòria". És per això que els ha recomanat "no buscar enemics a Madrid" perquè ells sols ja "es traeixen i es posen pals a les rodes". Segons Albiol, el que els ha passat demostra que "estan distrets en espiar-se" i no governen, i per això els ha exigit la convocatòria d'eleccions al Parlament "de manera immediata".

Els populars veuen que darrere de la gravació a Bonvehí, de la seva difusió i de les declaracions creuades posteriors hi ha una guerra entre ERC i el PDeCAT per l'hegemonia del sobiranisme català. "Els independentistes han començat un ball de bastons entre ells per no ser culpables, o intentar que el culpable sigui el del costat, de la no celebració del referèndum. I això porta a situacions tan poc respectables com espiar-se els uns als altres", ha dit Albiol en roda de premsa després de reunir-se amb la direcció del PPC. I és que per al líder popular, "alguna cosa molt greu passa a Catalunya quan els partits que governen estan més distrets en espiar-se i en aquest ball de bastons per no assumir el fracàs de la no celebració del referèndum" que en gestionar la Generalitat.

Segons Xavier García Albiol, l'episodi de la gravació demostra que els independentistes "no només no tenen legitimitat ni majoria social, sinó que ara ja no tenen ni unitat entre ells". A més, el popular creu que el contingut de les paraules de Bonvehí deixen palès que el PDeCAT està "enganyant" els independentistes en assegurar en públic que el referèndum es farà i "en privat contemplar la no celebració i plantejar canviar el model del projecte per ser potser autonomistes". "Per seguir al poder, no tot val. No és seriós i no té credibilitat", ha sentenciat.

A més, ha recomanat al PDeCAt i especialment a ERC que "no busquin enemics a Madrid". "Per trair, posar pals a les rodes i per espiar, no necessiten ningú, s'ho fan ells la mar de bé", ha lamentat, tot afegint que "si no saben governar, convoquin eleccions autonòmiques de manera immediata perquè els catalans pugin votar de manera legal i definitiva".

I és que per a Albiol, Catalunya ara està en mans "d'irresponsables" que es preocupen més "per apunyalar-se entre ells" que pels "problemes reals dels catalans". "Quan no es pot mantenir ni una mínima coherència, el millor és anar-se'n a casa, que en termes polítics és passar a l'oposició", ha conclòs.