L'exdiputat Quim Arrufat lidera l'única llista d'onze noms presentada per formar el nou secretariat nacional de la CUP, en la qual predominen persones que no militen en cap dels dos principals sectors, i en la qual Poble Lliure ha renunciat a tenir representants directes. La candidatura encapçalada per Arrufat, i impulsada també pel regidor de Girona Lluc Salellas -germà del diputat Benet Salellas- i per la regidora de Figueres Natàlia Sànchez, serà l'única que els militants de la CUP podran ratificar amb els seus vots en el procés d'elecció per renovar el secretariat nacional durant la primera setmana d'agost.

Fonts de la CUP van indicar que els precursors de la candidatura han intentat superar l'eterna pugna entre els dos principals sectors, Endavant i Poble Lliure, situant no-militants en les dues organitzacions, encara que en realitat molts dels integrants estan considerats «pròxims» a aquestes, cosa que comporta que a la llista hi hagi «un cert equilibri de forces».

No és una candidatura de consens, van matissar, ja que no hi ha participat Poble Lliure ni hi ha cap representant seu, mentre que sí que hi ha militants d'Endavant però, no obstant això, cap de les dues organitzacions boicotejarà la designació i amb tota probabilitat serà ratificada per la militància del partit.

Després que ahir acabés el termini per presentar candidatures per al secretariat nacional, que és l'executiva de la CUP, l'única candidatura presentada haurà de ser ratificada per la militància amb quatre membres més elegits entre candidatures individuals.