L'eurodiputat d'ERC, Josep Maria Terricabras, va demanar a la presidència de torn holandesa que compti amb Catalunya per assolir «nous pactes de diàleg i coexistència» a la Unió Europea.

«Hem d'apel·lar als ciutadans, grups i nacions per a buscar i trobar nous pactes de diàleg i coexistència», va dir Terricabras, que va demanar a Rutte que la UE compti «sense cap reticència» amb «la contribució de les encara nacions sense estat» com Catalunya o Escòcia. «Poden aportar proximitat, entusiasme i eficiència al projecte europeu» en un moment d'escepticisme, va dir.

«La nostra incapacitat per respondre als nous reptes amb noves maneres institucionals, polítiques i culturals és probablement la nostra major debilitat», va dir el republicà al primer ministre holandès, Mark Rutte, durant un debat a l'Eurocambra.

Terricabras va demanar «abandonar i no tornar a caure» en les formes «rígides i velles» del passat i apostar per una UE que no sigui «aparentment innovadora» sinó que estigui realment «innovada».

«Més mesures específiques»

«Trobo a faltar en el seu programa mesures i polítiques específiques per fer front d'una nova manera als reptes que tenim davant», va assegurar Terricabras durant la seva intervenció al ple d'Estrasburg en què es van debatre les prioritats de la presidència holandesa de torn a Europa.