El cap de llista del PPC per Girona, Enric Millo, s'ha compromès a "complir els terminis de pagament" amb les entitats socials per acabar "amb els problemes de tresoreria que els ha creat la Generalitat". El número 1 dels populars, a més, també vol que com a mínim el 7% dels contractes públics es reservin a empreses del tercer sector. Millo, que ha visitat aquest dimarts l'associació de Figueres que atén malalts d'Alzheimer, ha aprofitat per presentar les polítiques socials que proposa la seva formació. Entre aquestes, hi ha un paquet d'ajudes dirigit a les famílies, que per exemple, inclou rendes mensuals de 100 euros per a cadascun dels fills de les llars que es trobin al llindar de la pobresa.

El cap de llista del PPC per Girona ha fet campanya aquest dimarts a Figueres i a Olot. A la capital de l'Alt Empordà, Enric Millo ha visitat l'Associació d'Ajuda als Malalts d'Alzheimer i Família (AMA) i ho ha aprofitat per presentar-hi les propostes de polítiques socials que defensen els populars per a aquest 27-S.

D'entrada, Millo ha criticat que l'actual Govern, amb el suport d'ERC, hagi "donat l'esquena a les persones", i hagi destinat recursos "a crear estructures d'estat" en comptes de promoure polítiques socials. El cap de llista del PPC ha dit que, des del seu partit, centren aquestes propostes en dos eixos: les entitats del tercer sector i les famílies.

Sobre les primeres, Millo ha qualificat de "vergonyós" que el Govern hagi incomplert "sistemàticament" els pagaments al tercer sector. "Si es donen subvencions però les entitats no les cobren fins al cap d'un o dos anys, això fa que s'endeutin i quedin collades financerament per culpa de l'Administració", ha dit el cap de llista del PPC.

"Per fer propaganda i publicitat independentista sí que hi ha recursos, però el Govern no paga allò que deu a les entitats per fer treball social; això és inadmissible", hi ha afegit Millo. Per això, el candidat popular s'ha compromès a complir els terminis amb el tercer sector i, a més, també ha proposat que com a mínim el 7% dels contractes públics siguin per a aquestes empreses i entitats. "Impulsarem una nova llei de contractació responsable", ha subratllat el candidat del PPC per Girona.

100 euros mensuals per fill

Pel què fa a les famílies, Enric Millo ha explicat que el programa dels populars n'inclou un paquet d'ajudes específiques "per reconèixer, donar suport i protegir l'aportació que fan a la societat". Dins la bateria de propostes del PPC, Enric Millo ha dit que es garantirà "una renda mínima de 100 euros mensuals per fill a totes les famílies amb infants que es trobin al llindar de la pobresa". Millo ha dit que els recursos per fer-ho possible "hi són", i que sortirien d'un nou fons d'urgència que es crearia.

El cap de llista dels populars també proposa recuperar la prestació universal per fill dels 0 als 3 anys, i estendre aquesta ajuda fins als 6 en el cas de famílies nombroses i monoparentals. "També augmentarem les desgravacions per fill a càrrec en el tram autonòmic de l'IRPF i establirem línies d'ajuda o crèdit per a famílies nombroses que tinguin problemes per accedir a un habitatge", hi ha afegit Millo.

Bonificacions per a les empreses que facilitin la conciliació laboral, una partida als pressupostos de 100 MEUR per a noves llars d'infants (amb places públiques i concertades), desgravacions fiscals (pel cost de la llar d'infants o cuidadors de gent gran) i l'impuls d'un pla de suport a l'autonomia personal són altres de les propostes socials que porta el PPC al seu programa.