Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat, hauria mogut un total de 55 milions d'euros en diversos paradisos fiscals, segons una investigació portada a terme per Hisenda i la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) després de la denúncia presentada per la seva examant Victoria Álvarez Martín. Segons publicava ahir el diari El Mundo, aquests fons estarien en països com Suïssa, Luxemburg o Andorra. Les investigacions, a més, haurien conclòs que el fill gran del matrimoni Pujol-Ferrusola i presumpte testaferro del seu pare tindria en els seus comptes corrents a Espanya un total de 12,2 milions d'euros. Això significaria que Jordi Pujol Ferrusola hauria aconseguit ampliar de forma considerable els seus dipòsits, ja que en només quatre anys haurien passat de 106.796 euros als 12,2 milions d'euros citats anteriorment.

Els arguments

Segons el Fisc, Jordi Pujol Ferrusola i la seva dona, Mercè Gironés, amb la qual comparteix el seu conglomerat societari, van passar de disposar de 106.796 euros en els seus comptes bancaris a 12,2 milions d'euros, últim saldo disponible. El jutge Ruz considera que aquests elements reforcen els indicis de blanqueig de capitals pels quals va impulsar la investigació després de la denúncia de l'exparella de Pujol Ferrusola, Victória Álvarez, que va detallar la mecànica de rentat de diners que feia servir el fill de líder de CiU.

Davant d'aquests nous elements, Ruz ha demanat nous requeriments a entitats financeres com ara Credit Suisse i destaca la "confusió apreciada" en les finances portades a terme per Pujol Ferrusola i la seva dona. D'aquesta manera, i després de seguir el rastre dels diners, Hisenda hauria descobert que el clan Pujol hauria "realitzat sortides de divises el 2005 i el 2011 a Argentina i el 2005 també a Suïssa i Uruguai" a través de la societat Inter Rosario Port Services.