L'encara conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, no ha descartat aquest dilluns al matí tornar a la primera línia política després de confirmar aquest cap de setmana que repetiria en el Govern de la legislatura que acaba de començar. En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller en funcions també ha assegurat que "mai" s'ha plantejat presentar-se en un futur com a candidat a la presidència de la Generalitat. "És un tema que mai m'he plantejat i, per tant, no és una cosa que hi pensi. He estat un en política, dono un pas enrere i no descarto tornar a la primera línia", ha afegit. D'altra banda, ha recordat la seva oposició a vendre's Tabasa fa poques setmanes.

Segons ha comentat Recoder, va comunicar la seva decisió de no continuar a Mas el mes de setembre passat i a partir d'ara començarà una nova etapa professional, que va abandonar l'any 1999 en sortir escollit com a alcalde de Sant Cugat del Vallès. "Intentaré construir-me el meu futur professional i el dia de demà ja veurem", ha dit el conseller en funcions de Territori i Sostenibilitat, que ha pronosticat que "en aquest país passaran moltes coses" i ha deixat clar el seu suport al president de la Generalitat en aquest procés.

Recoder ha qualificat els dos anys que ha estat en el càrrec "d'intensos" i "apassionants" i ha destacat que li ha tocat un departament "que requeria bisturí" i ha recordat la seva oposició a vendre Tabasa.

"Ho vaig expressar i defensar dins del Govern, però quan el Govern decideix s'ha de vendre per aconseguir ingressos que d'altra manera haurem de retallar de la despesa, que l'autopista sigui pública o provada no és un tema essencial", ha dit. A parer del conseller, mantenir Tabasa hagués permès endeutar-se més i fer obra pública.