El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha considerat aquest dilluns "impossible" que la coalició ecosocialista es pugui sumar a l'acord de CiU i ERC tal i com reclamen contínuament els seus líders. "Quan diuen que es sumem i es parteix de la base d'una retallada de 4.000 MEUR, la resposta és no", ha deixat clar Herrera. Ara bé, ha assegurat que sí que s'asseuran a discutir sobre el dret a decidir, una matèria que, al seu parer, s'hauria d'haver deixat al marge del Govern. Herrera ha constatat que Mas ha justificat excessivament la legitimitat del seu acord amb ERC durant el seu discurs de presa de possessió. Segons ell, si ho fa tant és perquè "està en fals" després de perdre 12 diputats.

Herrera ha lamentat que Mas apostés per anar contra corrent en matèria nacional durant el seu discurs de presa de possessió, però en canvi no fes el mateix pel que fa al full de ruta econòmic. "Ha parlat de la fractura social i ha oblidat que les seves polítiques són un dels factors essencials perquè la fractura hi sigui", s'ha queixat.

Precisament per això, ha descartat sumar-se a l'acord entre CiU i ERC, assegurant que és "impossible" en matèria econòmica. "Quan ens diuen que ens sumem però parteix de la base d'una retallada de 4.000 MEUR, la resposta és no", ha indicat.

"Si volen una majoria àmplia, el primer que han de fer és reorientar la política econòmica", ha continuat Herrera, que sí que s'ha mostrat disposar a dialogar sobre el dret a decidir, tot i que ha lamentat que CiU i ERC l'hagin "reduït" amb el seu acord de govern en lloc d'eixamplar-lo. Segons ell, les crides a sumar-se que fa Mas són "retòriques", ja que el president ha rebutjat totes les propostes que ha fet ICV per canviar les polítiques econòmiques. "Mai hem tingut un president amb tant poques idees per treure'ns de la crisi", s'ha queixat.

Herrera ha opinat que Mas està potser "en fals" després de perdre 12 diputats si tanta necessitat té de justificar la legitimitat de l'acord CiU-ERC.