Ciutadans no ha enviat cap representant del partit a la presa de possessió d'Artur Mas com a president de la Generalitat. El president de C's, Albert Rivera, acompanyat pel portaveu, Jordi Cañas, i la portaveu adjunta, Carina Mejías, ho ha justificat en roda de premsa afirmant que el president de la Generalitat "està traspassant totes les línies vermelles contra la convivència i l'Estat de Dret". El president de C's ha recordat a Mas "una cosa fonamental que diuen l'Estatut i la Constitució: que el president de la Generalitat és el màxim representant ordinari de l'Estat a Catalunya i, per tant, ha de servir i ha de ser part de l'Estat, perquè Catalunya i la Generalitat formen part de l'Estat, també".

Rivera considera que "tot i que nosaltres defensem l'autogovern de Catalunya i la Generalitat com a institució, no podem donar suport a un president autonòmic que no respecta la pluralitat de Catalunya". Així mateix, ha assenyalat que troba "fora de lloc que tinguem un comitè d'operacions representat per Mas i Junqueras que no és propi d'un govern autonòmic". Per això, Rivera ha afirmat que "el pacte CiU-ERC és la suma de la divisió de Catalunya de la resta d'Espanya i de Catalunya internament".

En clau econòmica, el president de C's ha criticat l'impost sobre les begudes refrescants amb elevat contingut de sucre fruit del pacte CiU-ERC, i ha afirmat que li "sobta especialment" que aquest impost "vagi a la línea de flotació d'algunes de les empreses catalanes que han anunciat que traslladaran les seves línies de producció a altres parts d'Espanya". Rivera ha afirmat que "hi ha un esperit clarament de revenja" i ha declarat que li "sorprèn molt" que es donin "explicacions de salut quan és un impost que busca, únicament, una finalitat recaptatòria a canvi d'aquest pacte CiU-ERC".

Finalment, el president de C's ha destacat que no es creu "la visió de dietista dels senyors Junqueras i Mas" perquè, en aquest sentit, "suposo que estaran preparant un impost sobre el pernil, el fuet de Vic o les galetes de Camprodon", ha sentenciat de forma irònica.