El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, demanarà responsabilitats si el govern espanyol no dóna explicacions sobre la filtració d'un suposat informe policial publicat al diari 'El Mundo'. "Aquí hi ha determinades connivències que coneixem en detall i s'hauran d'anar aclarint, i ha arribat l'hora de demanar explicacions i si no hi ha explicacions haurem de demanar responsabilitats", ha dit Mas, que ha opinat que ara ja s'està demostrant que tot plegat és un "muntatge" per alterar per vies no democràtiques el resultat del 25-N. Precisament, ha cridat a "donar una lliçó democràtica" diumenge contra les formes "barroeres" de l'Estat.

Segons Mas, s'està demostrant el que CiU ja va assegurar des del primer dia, que tot plegat és un "muntatge" amb la finalitat d'"alterar per vies no democràtiques i segurament no legals la voluntat d'un poble que s'ha d'expressar diumenge". "Com veuen que hi ha un poble en marxa i per primera vegada pot anar molt seriosament, intenten influir de la manera que saben, que no és massa elegant i constructiva", ha afegit durant un esmorzar organitzat per RBA amb el sector cultural.

Dit això, ha denunciat que aquí pot haver "determinades connivències" que s'hauran d'aclarir, i per això ha reclamat explicacions al govern espanyol i responsabilitats si no les donen, perquè "quan les coses passen de forma tan descarada, la cosa no pot quedar així". "S'està fent servir la policia, poca broma, i amb una determinada connivència", ha insistit.

En preguntar-li si això acabarà influint en el resultat electoral com vol l'Estat o en sentit contrari, ha opinat que a Catalunya hi hauria d'haver una "reacció de donar una lliçó democràtica" a l'estil català contra les formes "barroeres" que s'estan fent servir des d'Espanya. "No ens hem passat dècades ajudant perquè no només no es cregui en nosaltres, sinó que a més s'intentin fer coses que no tenen res a veure ni amb la democràcia, ni amb les bones maneres ni amb l'esperit constructiu", ha conclòs.