L'Audiència de Barcelona va absoldre un conductor que va donar positiu en la prova d'alcoholèmia i que va ser condemnat per un delicte contra la seguretat del trànsit perquè no s'ha demostrat que hagués suposat un perill per a la resta d'automobilistes.

El Jutjat Penal número 1 de Manresa (Bages) va condemnarJordi R.S., que ja havia estat condemnat per un delicte contra la seguretat del trànsit, a una multa de 1.080 euros i una retirada del permís de conduir d'un any de durada. La defensa va recórrer la sentència per entendre que no va quedar acreditat que circulés sota la influència de begudes alcohòliques i que la conducció hagi representat un "perill abstracte" per a la resta d'usuaris de la via.

La Secció Cinquena va recordar en la sentència que Jordi R.S. presentava una "important" taxa d'alcohol -de 0,88 mil·ligrams per litre d'aire espirat-, però va assenyalar que la dada no és suficient per afirmar amb rotunditat que les facultats psicofísiques de reacció i percepció estiguessin minvades. En aquest sentit, va subratllar que els agents que el van detenir no van veure que cometés cap maniobra anormal, sinó que només circulava a velocitat reduïda.

Referint-se als símptomes d'embriaguesa, l'agent que va parlar amb el processat va explicar que tenia la parla pastosa però que vocalitzava, fet que, segons el tribunal, no és suficient per condemnar-lo i per això, l'ha absolt.