Segueix-nos a les xarxes socials:

Aquests són els moviments de diners pels quals Hisenda et pot multar

Fa anys que Hisenda lluita contra el frau fiscal a Espanya

Aquests són els moviments de diners pels quals Hisenda et pot multarEP

L’Agència Tributària obliga el ciutadà apresentar declaració per tots els moviments de mitjans de pagament, tant si es realitzen en territori nacional o a l’estranger, que superin determinades quantitats de capital.

Fa anys que Hisenda lluita contra el frau fiscal a Espanya. Per això, ha confeccionat diverses eines per combatre’l de la manera més òptima, per exemple, la limitació legal a les compres en efectiu o la vigilància sobre qualsevol mitjà de pagament realitzat dins o fora del territori nacional.

Mètodes de pagament a Espanya

L’Agència Tributària  també adverteix que s’entendrà per moviment «qualsevol canvi de lloc o posició que es verifiqui a l’exterior del domicili del portant dels mitjans de pagament». Cal aclarir que per ‘mitjans de pagament’ entenem el paper moneda i la moneda metàl·lica, tant nacionals o estrangers, els mitjans de pagament al portador (xecs, pagarés o ordres de pagament), les targetes prepagament no nominatives i les monedes amb contingut d’or del 90% com a mínim.

D’aquesta manera, qualsevol usuari ha de presentar la corresponent declaració tributària prèvia en els següents casos:

  • Si es fan moviments per territori nacional de mitjans de pagament per import igual o superior a 100.000 euros o en moneda estrangera.
  •  Sortida o entrada en territori nacional de mitjans de pagament per import igual o superior a 10.000 euros o el seu contravalor en moneda estrangera.

Multa d’Hisenda

La no-declaració d’aquests mitjans de pagament està considerada una infracció greu. La sanció mínima és de 600 euros, i l’import màxim podrà arribar al 50% del valor dels mitjans de pagament utilitzats en l’operació. Hisenda ha explicat que les transferències bancàries no són objecte de declaració, tot i que la seva quantitat superi els 10.000 euros ( o en moneda estrangera.)

Prem per veure més contingut per a tu