Segueix-nos a les xarxes socials:

Espectacle nocturn

Els satèl·lits Starlink il·luminen el cel de Catalunya

Els satèl·lits Starlink il·luminen el cel de Catalunya

Passades les deu de la nit de dijous, una sèrie de llums van il·luminar el cel de diferents zones d’Espanya i van despertar la inquietud dels que les van albirar. Eren els satèl·lits Starlink de la companyia nord-americana SpaceX. A Catalunya, s’han albirat en llocs com Barcelona o Sabadell.

A Castella i Lleó, s’han notificat més d’una desena de trucades al 112 de ciutadans preocupats pel que estaven veient al cel. A les xarxes socials, els usuaris, sorpresos per les llums que generaven els satèl·lits, es van afanyar a publicar imatges del que estaven veient i a compartir els seus dubtes sobre aquests albiraments.

Algunes entitats, com Trànsit Aeri de Catalunya, han explicat a les mateixes xarxes socials que es tractaven de satèl·lits de telecomunicacions Starlink de la companyia SpaceX, d’Elon Musk. Des del 2019 orbiten al voltant de la Terra, i fa una setmana es va llançar el vuitè lot de 60 satèl·lits més. D’aquesta manera, s’han pogut veure fàcilment perquè fa poc temps que circulen pel cel. A més, aquest divendres també es podran tornar a veure cap a les 22.34 hores.

Prem per veure més contingut per a tu