Per millorar les seves opcions de fer caixa en el sempre lucratiu últim trimestre de l'any, Apple, Microsoft i Google ultimen les presentacions de nous productes, molts d'ells informàtics, que veuran la llum els propers set dies.

El primer a prendre la paraula serà Apple, aquest dimarts, a San José (Califòrnia) pel que sembla amb un iPad mini o iPad Air, un dispositiu que segons totes les previsions tindrà una pantalla de 7 polzades, dos menys que l'iPad, serà més lleuger i de menor gruix, i s'acostarà al preu dels referents en la gamma baixa de tablets.

S'afirma que Apple posarà a la venda el seu iPad petit per 299 dòlars, 100 més que Kindle Fire d'Amazon i Nexus 7 de Google, però 200 menys que l'últim iPad.

Tot apunta que l'iPad mini tindrà menys prestacions que el seu germà gran, tot i que amb ell Apple s'obrirà a un nínxol de mercat on els consumidors busquen dispositius més manejables i econòmics per jugar, llegir i veure vídeo, però sense renunciar a les característiques bàsiques de les tauletes més avançades.

S'espera que l'empresa de la poma anunciï alguna novetat sobre els seus ordinadors Mac, com un model de portàtil MacBook Pro de 13 polzades amb resolució de pantalla "retina display", o fins i tot un iMac més petit del que comercialitza actualment.

Microsoft i la tauleta surface

Més clara sembla l'agenda de Microsoft, que dijous presentarà oficialment a Nova York el seu esperat sistema operatiu Windows 8, així com l'anticipada tauleta Surface, tots dos productes amb data d'estrena el divendres dia 26.

Microsoft espera assestar un cop doble en el sector tecnològic amb dues apostes dirigides a posicionar el gegant informàtic en el negoci dels dispositius mòbils, on Apple i Google li han passat al davant.

Windows 8 està considerat el major redisseny de Windows des de Windows 95, amb un programari adaptat a les tecnologies de pantalles tàctils i aplicacions però que no renuncia a conservar les funcionalitats tradicionals del sistema operatiu, així com els seus programes d'escriptori, alhora que incorpora Skype en la seva estructura.

Està previst que Windows 8 funcioni en tablets com en ordinadors personals convencionals, si bé Microsoft ha preferit recórrer a Windows RT, menys compatible que Windows 8, per llançar Surface.

Aquesta tablet de pantalla tàctil de 10,6 polzades costarà 499 $ en la seva versió més econòmica, el mateix que l'iPad, comptarà amb ports USB, microSD, vídeo HD, 8 hores de bateria i un mínim de 32 GB de capacitat, encara que no té de possibilitat de connexió 3G.

El dia 29, Microsoft va convocar novament a la premsa, aquest cop a San Francisco, per donar a conèixer la seva nova gamma de telèfons intel · ligents Windows Phone 8 que tenen com estendard un model de HTC amb connexió 4G LTE que es pot encarregar ja en EE.UU. per 100 dòlars i dos anys de contracte amb AT & T, i el Nokia Lumia 920, també amb 4G.

Google Nexus 7

Aquesta mateixa jornada a Nova York, Google presumiblement respondrà al possible iPad mini amb una versió més gran de la seva Nexus 7, segons els analistes.

El nou model, segons els pronòstics, tindrà una mida similar a l'iPad, al voltant de 10 polzades, i és fabricat per Samsung.

A més, s'espera que Google llanci una tableta Nexus 7 amb connexió a xarxes de telefonia (fins ara només funciona amb Wi-fi) i és previsible que mostri un telèfon Nexus de la companyia LG, així com una actualització del seu sistema operatiu Android.