Segueix-nos a les xarxes socials:

Desmantellen una plantació de marihuana a Blanes valorada en 1,7 milions d'euros

Dues persones han quedat detingudes per presumptes delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric

Desmantellen una plantació de marihuana a Blanes valorada en 1,7 milions d'eurosAJUNTAMENT DE BLANES

La Policia Local de Blanes ha desmantellat una plantació de marihuana valorada en 1,7 milions d'euros al barri de La Plantera. Els agents van rebre a mitjans de desembre l'alerta d'alguns veïns que, segons detalla el sotscap en funcions, Francisco Javier Jarillo, es queixaven de "la calor que provocava condensació a l'edifici i del soroll d'aire condicionat procedents d'un local". Per investigar què passava, es va muntar un operatiu amb dos agents de paisà que va servir per interceptar i identificar una persona quan intentava accedir al local i una altra que l'esperava a l'interior. Ambdós van quedar detinguts per presumptes delictes contra la salut pública i defraudació d'electricitat i van ser traslladats a una comissaria de Mossos.

El sotscap de la Policia Local de Blanes en funcions, Francisco Javier Jarillo, explica que l'operatiu (que era d'observació i vigilància) "es va precipitar en detectar una persona que volia accedir al local". Els agents van aturar primer la persona que intentava entrar a l'edifici i després, van picar al timbre. Quan la persona que estava a l'interior va obrir la porta, els agents van poder observar des de fora una plantació de marihuana. En aquell moment, se'ls va detenir a tots dos.

Posteriorment, la Policia Local de Blanes es va coordinar amb els Mossos d'Esquadra per sol·licitar una ordre d'entrada i registre per poder inspeccionar a fons l'immoble. Mentre l'esperaven, el local va quedar sota vigilància d'agents dels dos cossos de manera preventiva. L'endemà de la descoberta de la plantació i de la detenció dels dos individus, es va procedir a accedir al local.

1,7 milions d'euros de marihuana

A l'interior i durant el registre, es van intervenir 678 plantes valorades en 1,7 milions d'euros, així com diversos instruments i útils relacionats amb el cultiu. En concret, hi havia 211 focus de llum amb transformador, 37 ventiladors, 7 aires condicionats, 14 filtres amb la seva caixa extractora, 78 sacs de terra, 2 contenidors de dipòsits d’aigua de plàstic i 6 ampolles d’un litre cadascuna, amb adob líquid.

Prem per veure més contingut per a tu