Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Garrotxa van detenir el dia 5 de març a Sant Ferriol (La Garrotxa), dos homes de 40 i 47 anys i una dona de 35 anys, de nacionalitats xilena, espanyola i boliviana i veïns de Vilafant, Avinyonet de Puigventós i Barcelona, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a finals del mes de febrer quan agents de la comissaria d'Olot van saber que en un mas de la població de Sant Ferriol hi podria haver una plantació de marihuana.

Els investigadors van realitzar diverses comprovacions i vigilàncies i van determinar l'existència d'una plantació dins de l'habitatge.

El passat dia 5 de març es va realitzar una entrada i perquisició a l'interior de la masia on es va localitzar dues estances amb 1740 plantes de marihuana, en diferents estat de creixement i un pes aproximat de 395 kg. Per aquest motiu, es va detenir tres persones com a responsables de la plantació.

A més, es va comprovar que la instal·lació estava connectada fraudulentament a la xarxa elèctrica.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb el cas.

Els detinguts, dos dels quals tenien antecedents, van passar el dia 6 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.