Segueix-nos a les xarxes socials:

La Guàrdia Civil deté el regidor de Seguretat de Portbou

Segons ha informat la Cadena SER, un agent va detenir ahir a la tarda Francisco Abalos, regidor de Seguretat Ciutadana i Mercats a de l´Ajuntament del municipi pels delictes de desobediència i resistència a l'autoritat

La Guàrdia Civil deté el regidor de Seguretat de PortbouCADENA SER

Segons ha informat laCadena SER, un agent de la Guàrdia Civil de la caserna de Portbou va detenir ahir a la tarda Francisco Abalos, regidor de Seguretat Ciutadana i Mercats a de l’Ajuntament del municipi pels delictes de desobediència i resistència a l'autoritat. El policia se’l va endur "arrossegant-lo Rambla avall a peu i emmanillat a l’esquena en direcció a la caserna", que està a pocs metres, tal i com es veu al vídeo al qual ha tingut accés SER Catalunya. A les imatges també s’observa com l’altre guàrdia queda al marge de l’actuació del seu company i no intervé.

L’incident va començar aquest dissabte a la tarda a l’aparcament municipal de la Riera situat a uns 200 metres de la Caserna de la Benemérita. Hi va haver un conflicte entre un client i els dos treballadors d’aquest equipament. Tot i que els Mossos són els que tenen competències en seguretat ciutadana, va ser una patrulla de la Guàrdia Civil la que es va presentar a la zona. Al mateix moment s’hi va acostar també el regidor Francisco Ábalos, que havia estat alertat.

Tenia la intenció de mediar segons diversos testimonis i va dir que aquesta era la seva responsabilitat com a gestor municipal. Aleshores, segons les mateixes fonts, un dels guàrdies li va exigir que s’identifiqués. Abalos li va respondre que sabia perfectament a qui s’estava dirigint. Portbou té 800 habitants “i tothom es coneix”, expliquen les mateixes fonts a SER Catalunya. A més, asseguren que el guàrdia es va dirigir al regidor com a “Kiki”, que és el sobrenom amb el qual tothom el coneix. Ell va deixar clar que era allà com a regidor de Seguretat i que ja el coneixien, es va negar a identificar-se i l’incident va acabar amb Abalos emmanillat i detingut. La Guàrdia Civil va deixar sense efecte la detenció al cap d’una estona i li manté els càrrecs per desobediència i resistència a l'autoritat.

Aquest veí de Portbou, policia nacional retirat, és regidor per una formació independent (Candidatura Local de Portbou-CP) a l’Ajuntament d’aquest municipi. La Cadena SER ha indicat que "!ha intentat recollir la versió de la Guàrdia Civil sense èxit".

Prem per veure més contingut per a tu