Segueix-nos a les xarxes socials:

Alerta: crema facial amb substància cancerígena a Espanya

El Ministeri de Sanitat, juntament amb l'AEMPS han demanat que es llancin immediatament certs lots

Alerta: crema facial amb substància cancerígena a EspanyaFREEPIK

L'alarma sanitària ha tornat a saltar a Espanya i no és la primera vegada que passa. Malauradament, tot i haver-hi controls de qualitat "estrictes", a vegades, alguns lots poden passar desapercebuts i conseqüentment, perjudicar les persones que consumeixen dit producte. Aquesta vegada han estat diversos organismes que han fet saltar les alarmes a Espanya i han intervingut immediatament diversos lots d'una crema facial molt consumida i coneguda al país.

El Ministeri de Sanitat, juntament amb l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i el Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris, sota la comandància del Departament de Salut, han detectat aquests lots amb ingredients molt perjudicials per a qualsevol consumidor.

Les alertes han saltat en els últims dies i és que pots arribar a patir una malaltia incurable en molts casos

La nociva crema facial

La crema hidratant, utilitzada i trobava a molts supermercats espanyols ha estat retirada immediatament. Tot i que, segur que moltíssimes persones, abans de poder-les retirar, les han comprat i la tenen a casa o ja l'estan utilitzant.

Crema hidratant Nuky Soft.

La substància que s'ha trobat en la crema hidratant és butylphenyl methylpropional. Aquesta substància és cancerígena i també se la coneix com a lilial. Segons el Reglament (CE) 1223/2009, el qual podem trobar al BOE, aquesta substància està catalogada com a compost químic orgànic del grup dels aldehids aromàtics i la seva comercialització en productes cosmètics ha estat prohibida, ja que té un alt contingut carcinogènic, segons l'Annex II del Reglament esmentat.

Així doncs, si tens aquesta crema a casa i mires que el lot coincideix, ja la pots llançar immediatament a les escombraries. La bellesa és essencial i fonamental, però la salut, encara ho és més.

Prem per veure més contingut per a tu