Segueix-nos a les xarxes socials:

La presència de mosquits tigre puja el 70% respecte fa un any

Pot transmetre malalties molt greus, com el Zika, el dengue o el chikungunya, entre d'altres

L' Aedes albopictus, conegut col·loquialment com a mosquit tigre, ha augmentat la seva presència un 70% respecte a l'any passat durant el primer semestre del 2020, segons dades del projecte Mosquit Alert, amb el qual col·labora l'Associació Nacional d'Empreses de Sanitat Ambiental.

«Altes temperatures, copioses pluges i la falta de manteniment de segones residències, a causa del confinament pel coronavirus, d'aquesta primavera han constituït el perfecte còctel Molotov que ha impulsat la vertiginosa proliferació de mosquit tigre durant aquest estiu», expliquen en un comunicat.

Els riscos de la presència del mosquit tigre radiquen en la seva capacitat per transmetre fins a 22 tipus de virus diferents, associats a malalties potencialment mortals, com el virus Zika, el dengue o el chikungunya, entre d'altres.

Segons el ministeri de Sanitat, els últims cinc anys, període en què aquest insecte ha doblat la seva presència, Espanya ha registrat més de 1.800 casos d'aquestes tres malalties.

Des de l'Associació Nacional d'Empreses de Sanitat Ambiental, consideren «de vital importància reforçar les mesures de control, tant per part de les administracions públiques com de la població en general, per tal d'intentar contenir al màxim la presència d'aquesta espècie i frenar-ne la propagació».

Prem per veure més contingut per a tu