Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

El grup Iris presenta una APP per pacients amb càncer de mama

L'acte es farà el 29 de gener al Museu del Joguet de Figueres i servirà per explicar el seu funcionament

El grup Iris presenta una APP per pacients amb càncer de mamaFACEBOOK GRUP IRIS

La Sala Brossa-Frégoli del Museu del Joguet de Catalunya de Figueres, havia d'acollir aquest dimecres, 22 de gener, a les sis de la tarda, la presentació de l'aplicació mòbil Comunitats de suport online a pacients que tenen o han tingut càncer de mama, de la mà de l'ICO (Institut Català d'Oncologia) i la Fecec Federació, amb la col·laboració del Grup Iris. Davant les darreres inclemències meteorològiques, els organitzadors han decidit posposar la presentació i fer-la el proper dimecres 29 de gener, al mateix espai i a la mateixa hora.

L'aplicació pretén que els usuaris puguin compartir l'experiència de la malaltia amb altres pacients i cercar l'ajuda i el suport de diferents professionals com ara infermers o psicooncòlegs. Aquesta aplicació, que promou el servei Català de la Salut i que està gestionada per la Unitat de Psicooncologia de l'ICO de l'Hospitalet, facilita el suport i l'ajuda entre pacients amb la mateixa malaltia. L'app funciona com si fos un xat (tipus WhatsApp) i conté diferents categories per xatejar i compartir experiències segons els seus interessos o inquietuds: dieta, exercici, emocions, relacions personals, imatge corporal o sexualitat.

Tanmateix, l'aplicació Comunitats proporciona un entorn virtual segur i anònim on participen, exclusivament, persones amb càncer de mama, i està supervisat per professionals de diferents àmbits terapèutics de l'oncologia.

L'app Comunitats es pot descarregar a l'App Store i al Google Play i des de l'ICO es dona d'alta a les pacients per poder-se registrar. Es pot demanar més informació al correu:iconnectat@iconcologia.net. La presidenta del Grup Iris, Lídia Albert, destaca l'interès d'aquesta aplicació, ja que ofereix la possibilitat que tothom que hagi patit càncer de mama hi pugui estar connectada.

Prem per veure més contingut per a tu