Segueix-nos a les xarxes socials:

Sanitat ordena la retirada d'un xarop per «presentar defectes»

Es tracta d'un producte per tractar l'epilèpsia

Sanitat ordena la retirada d'un xarop per «presentar defectes»Shutterstock

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha emès un avís a través del seu portal digital per informar que ha sol·licitat la retirada d'un xarop. Concretament es tracta del xarop VIMPAT 10, g / ml, 1 pot de 200 ml. "VIMPAT conté lacosamida, que pertany a un grup de medicaments anomenats" medicaments antiepilèptics ". Aquests medicaments s'utilitzen per tractar l'epilèpsia", tal com expliquen des de l'AEMPS.

Aquest xarop s'utilitza "en adults, adolescents i nens a partir de 4 anys per tractar un cert tipus d'epilèpsia caracteritzada per l'aparició de crisis d'inici parcial amb o sense generalització secundària". "En aquest tipus d'epilèpsia, les crisis afecten primer només a un costat del seu cervell. No obstant això, després poden estendre a zones més grans en ambdós costats del seu cervell. VIMPAT es pot utilitzar sol o juntament amb altres medicaments antiepilèptics".

El motiu principal de la retirada d'aquest producte, tal com explica l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris es deu a l ' "absència de xeringa dosificadora al medicament". Per això, des d'aquest organisme s'ha adoptat com a mesura cautelar la "retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes del lot 5845802 i devolució al laboratori per les vies habituals". Així mateix, s'ha sol·licitat als organismes competents de cada comunitat autònoma que realitzin un seguiment de la retirada d'aquest producte.

Prem per veure més contingut per a tu