Segueix-nos a les xarxes socials:

Per què no has de reutilitzar les ampolles de plàstic?

Estan pensades per a un sol ús perquè amb el temps es fan malbé i afecten el gust de l'aigua

Per què no has de reutilitzar les ampolles de plàstic?Getty Images

Hi ha costums de tota la vida que encara que ens semblin d'allò més normals, no són sanes, ni apropiades. Qui no ha reutilitzat les ampolles de plàstic per omplir-les d'aigua? El tema és que aquests recipients estan pensat per a un sol ús, per la qual cosa es recomana no usar-les per diversos motius:

-Moltes integren BPA o Bisfenol A entre els seus components. Aquest additiu pot alliberar-se en l'aigua, sobretot si l'ampolla es sotmet a altes temperatures. Malgrat tot, les autoritats europees asseguren que no suposa un risc per a la salut.

-Després de la seva reutilització, l'ampolla pot danyar-se. Les esquerdes poden convertir-se en un niu de bacteris, cosa que és un perill per a l'organisme.

-En utilitzar molt l'envàs es poden traspassar microorganismes procedents de la nostra boca, l'ambient o les mans.

-Malgrat tot, hi ha excepcions amb les ampolles de plàstic. El secret està en un nombre que sol situar-se a la base del recipient dins d'un triangle envoltat de fletxes.

Números identificatius

Els números 1, 2, 4 i 5 són segurs per a la salut -encara que les ampolles només s'han d'utilitzar un cop-. Els 3, 6 i 7 han d'evitar-ja que en el cas del 3 indica que és una ampolla de PVC; el número 7 sol ser de policarbonat i altres plàstics no reciclables. Cal evitar-ho, sobretot si s'està embarassada o alletant, ja que desprenen el BPA del qual ja hem parlat.

Així, seguir pautes i precaucions, sense obsessionar-se, sempre és bo a l'hora de reutilitzar els plàstics. Assegura't que l'ampolla no estigui danyada i renta-la amb sabó abans de fer-la servir.

Prem per veure més contingut per a tu