Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

La importància de la visió en l'aprenentatge durant la infància

El doctor Ahmad Zaben i Cristina Badenes, optometristes d'Optiunt, ens parlen en aquest article de la importància de la salut visual de la mainada

La importància de la visió en l'aprenentatge durant la infànciaOPTIPUNT

La mala ortografia, la baixa velocitat a l´hora d´escriure, una baixa comprensió lectora i la dificultat a l´hora de copiar o memoritzar textos poden amagar problemes de percepció i eficàcia visual.

Per resoldre aquest tipus de problemes, el més recomanable és treballar amb les solucions que l´àrea de teràpia visual ofereix i així estimular la creació de connexions neurològiques per reduir aquests símptomes, tot potenciant les habilitats visuals afectades i millorant el rendiment.

Això s´aconsegueix mitjançant exercicis personalitzats que treballen el principal problema que té el pacient com és l´acomodació o sistema d´enfocament, la percepció, la capacitat sensorial o el mal funcionament de la visió binocular.

Quan un nen presenta aquest tipus d´anomalies visuals, és perquè el seu nivell de percepció i processament de la imatge és baix, cosa que té com a conseqüència una escassa memòria visual, poca coordinació viso-motora i de discriminació de detalls, així com una escassa distinció de les figures i els seus fons.

Aquestes anomalies en la visió infantil, com que no són patologies oculars o defectes refractius, són tractades en l´àrea de teràpia visual d´Optipunt, que és la més idònia per resoldre i corregir problemes relacionats amb els moviments oculars, l´enfocament i el desenfocament visual, així com la coordinació simultània de tots dos ulls amb la coordinació de la nostra especialista en aquesta àrea de visió infantil, l´optometrista Cristina Badenes Signes.

Les teràpies visuals es basen en exercicis diaris de 15-20 minuts a casa en què, a més, aprofitem l´ús de dispositius electrònics com tauletes i smartphones a través d´aplicacions que permeten al nen exercitar mentre es diverteix.

En suport a aquestes teràpies, a Optipunt vam realitzar sessions setmanals de 45 minuts de consulta per utilitzar altres tècniques i instruments indicats per al pacient.

Si has notat que el teu fill té dificultats per llegir, escriure i memoritzar, potser és perquè té problemes de percepció i eficàcia visual. Et convidem que el portis a Optipunt per a un millor diagnòstic.

Les revisions optomètriques són essencials durant tot el desenvolupament visual que aproximadament finalitza a l´edat de 12 o 13 anys.

Per això és important realitzar un bon examen visual en edats primerenques, per assegurar que el sistema visual dels nostres fills sigui eficaç i funcioni amb el rendiment adequat.

*(El Dr Ahmad Zaben i Cristina Badenes són optometristes d´Optipunt).

Prem per veure més contingut per a tu