Segueix-nos a les xarxes socials:

DIMARTS GRAS

Lluís Batlle

Advocat

No estem per reis

«La veritat és que no calia que algú que queda tan lluny de totes aquestes misèries ens ensenyi quin és el camí a seguir»

Una llàstima que ses gracioses majestats no hagin honorat la vila de Figueres amb la seva visita. M’hauria agradat saber quina mena de rebuda o acolliment els hauria dispensat la nostra població, fins i tot la nostra alcaldessa, que bàsicament seria més republicana que altra cosa.

De fet el nostre monarca no havia triat el millor moment per fer-nos-la. Per molt desemparats que pogués pensar que estem sense la seva presència, la realitat és que prou problemes tenim perquè sigui ell qui ens vingui a insuflar ànims. La sang que ens brolla és vermella i no blava, dels qui han perdut un ésser estimat en aquesta pandèmia, dels qui s’han quedat sense feina, dels que no arriben a final de mes, o dels temorosos a encomanar-se cada cop que per obligació surten de casa, vivències suposo totes elles distants de les que pot tenir un rei. Vides reals, no reials.

I encara que la seva intenció fos agrair-nos que ens hàgim portat tan bé durant la crisi i a avivar el turisme, la veritat és que no calia que algú que queda tan lluny de totes aquestes misèries ens ensenyi quin és el camí a seguir. No per res, senzillament vivim realitats diferents.

Qui sap si la reialesa contempla aquests rebutjos com un desafiament. «Qui són aquests que, en lloc de tenir i mantenir un etern agraïment al monarca per permetre’ls ser súbdits d’una potència europea, es dediquen a queixar-se i a xisclar en la seva contra? Encara estan cremats i insatisfets de la vida i no em perdonen que l’octubre del 2017 els digués les coses pel seu nom? O potser no aproven el meu pare, que ja no ni és rei ni és res, per haver tingut alguna relliscada a la seva vida i haver fet de manera equivocada un regal equivocat a una senyora equivocada?».

Francament que desconec si el nostre rei actual és presumptament campechano com el seu pare o amb el pas del temps se li descobriran també delictes i atemptats contra el seu propi poble a qui aparentment tant es deu i estima.

Però de debò, majestat, cal pensar que en el futur milloraran les coses i el nostre ànim serà més positiu. Si us plau, ajorneu de moment la visita sine die, i com diu el maleït lema que ens té ocupats darrerament: «Quedeu-vos a casa». Vós sereu més feliç sense haver d’aguantar aquestes llaunes de viatges protocol·laris a territoris més o menys hostils, i nosaltres no haurem d’aguantar la indignitat de patir en directe la corporalitat d’un dret de sang que ens treu la sang.

Prem per veure més contingut per a tu