Segueix-nos a les xarxes socials:

Tres receptes amb bacallà ideals per preparar durant la Quaresma

Aquest ingredient és un dels més utilitzats en els plats més tradicionals de la Setmana Santa

Tres receptes amb bacallà ideals per preparar durant la QuaresmaGetty Images

La Setmana Santa ja és aquí, de manera que els cristians practicants estan immersos en plena Quaresma. Aquesta època de dejuni en el consum de productes carnis o derivats atorga el protagonisme a altres ingredients. Aquest és el cas del bacallà, el peix per excel·lència de l'època de Quaresma.

La versatilitat del bacallà fa que serveixi per a la preparació de diversos i variats plats, indicats per fer les delícies de tota la família.

Bunyols de bacallà

Ingredients

- 250 grams de bacallà dessalat

- Ou

- Farina

- Llevat

- All, ceba, julivert, all i oli d'oliva

Elaboració

Per preparar els bunyols de bacallà, l'ideal és deixar el peix en remull durant la nit anterior. Abans de la seva preparació, l'hauràs netejar i escórrer per, posteriorment, poder esmicolar-lo.

Paral·lelament, barreja en un bol l'ou, la farina, el llevat i una mica de sal. Amb la mateixa barreja, banyarem el bacallà esmicolat. Finalment, afegirem a l'arrebossat la ceba, l'all i el julivert.

Quan tinguem els farcits ben barrejats, passarem a fregir-los en oli d'oliva ben calent i en uns minuts tindràs a punt els teus bunyols de quaresma.

Pebrots farcits de bacallà

Ingredients

- Pebrots del piquillo per omplir

- 150 grams de bacallà dessalat

- Farina

- Llet

- Ceba, all, sal i julivert

- Oli d'oliva

Elaboració

El primer pas per preparar pebrots farcits de bacallà serà preparar el propi farcit. Per a això, començarem coent el bacallà i fregint la ceba i els alls en una paella.

Després ja podrem afegir la farina i la llet, juntament amb la sal i el julivert, per aconseguir una barreja homogènia, que omplirà els nostres pebrots.

Amb els pebrots farcits, només quedarà introduir-los uns minuts al forn per a la posterior degustació.

Arròs amb bacallà

Ingredients

- Arròs

- Lloms de bacallà

- Pèsols

- Caldo de peix

- Pebrot vermell

- Ceba, all i sal

- Oli d'oliva

Elaboració

En primer lloc, prepararem el sofregit de l'arròs. Per a això, potxarem en una paella la ceba i l'all. A continuació, afegirem el bacallà i els pèsols al sofregit.

Tirem l'arròs i el pebrot vermell i ofeguem amb el brou de peix. En 20 minuts tindrem llest el nostre arròs amb bacallà per als dies de Quaresma.

Prem per veure més contingut per a tu