Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Lluna Pindado, Pau Mas i Montserrat Tura presenten el documental “Maragall i la Lluna” a Figueres

Lluna Pindado, Pau Mas i Montserrat Tura presenten el documental “Maragall i la Lluna” a FigueresEl Periódico

En el marc del cicle de cinema documental amb el qual el Cineclub Diòptria ha reprès les seves projeccions després de l’aturada de l’estiu, el proper dijous 30 de setembre, a les 20 h, podrà veure’s als CatCinemes Maragall i la Lluna, un documental que a partir d'una cinquantena de testimonis, entre amics, familiars, periodistes i polítics retrata el Pasqual "visionari" que va saber aprofitar els Jocs Olímpics per situar Barcelona en el món.

L’actriu Lluna Pindado, el director de la Fundació Catalunya Europa, Pau Mas, i l’ex-consellera de Justícia i d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, seran el proper dijous a Figueres per presentar aquest documental que permet fer un recorregut per la vida política de Maragall i per la història recent de Catalunya.

L'eix vertebrador de la cinta, dirigida per Josep Maria Mañé i Francesca Català, és la mirada de Lluna Pindado, que tenia 8 anys quan l'aleshores alcalde de Barcelona es va instal·lar a casa seva durant uns dies del 1993 per conèixer millor el barri de Roquetes, al districte de Nou Barris. Vint-i-cinc anys després, la Lluna inicia una recerca que comença amb el record d’aquells dies i que la porta a descobrir un polític singular, fonamental per entendre la transformació d’una ciutat i el present d’un país. Parlant amb familiars, coneguts i polítics, la Lluna aconsegueix fer-se un retrat íntim i universal, humà, contradictori, vitalista i colpidor de Pasqual Maragall.

Prem per veure més contingut per a tu