L'esperada seqüela de 'Blade Runner' (1982), considerada una de las obres mestre del gènere ciència ficció dirigida por un Ridley Scott, arriba a la gran pantalla de la mà del reconegut director canadenc Denis Villeneuve ('Prisioneros' o 'La llegada'). 'Blade Runner 2049' està protagonitzada per Ryan Gosling i Harrison Ford i se situa varies dècades després de l'original de 1982, i continua la història inicial escrita por Fancher i David Peoples, basada en la novela de Philip K. Dick 'Los Androides Sueñan con Ovejas Eléctricas'. La pel·lícula comparteix cartellera amb cintes com el drama francès 'El jardín de Jeannette' dirigida per Stéphane Brizé i protagonitzada per Judith Chemla; 'La cabaña' de Stuart Hazeldine o 'Morir' de Fernando Franco.

Escrita per Hampton Fancher i Michael Green, a 'Blade Runner 2049' K (Ryan Gosling) descobreix un secret llargament ocult que podria acabar amb el caos que impera a la societat. El descobriment de K el porta a iniciar una recerca de Rick Deckard (Harrison Ford), un blade runner al que se li va perdre la pista fa 30 anys.

'El jardín de Jeannette'

El drama francès 'El jardín de Jeannette' se situa a Normandia l'any 1819 i està dirigida per Stéphane Brizé i protagonitzada per Judith Chemla. Jeanne es una dona jove plena de somnis infantils i innocència quan torna a la seva casa després d'acabar els seus estudis escolars a un convent. Es casa amb un comte local, Julien de Lamare, que no tarda en mostrar-se com un home miserable i infidel.

'La cabaña'

Mack Phillips (Sam Worthington) és el protagonista de 'La cabaña'. Després de patir una tragèdia familiar, cau en una profunda depressió que el porta a qüestionar-se totes les seves creences. En aquest moment, rep una carta on un misteriós personatge el cita a una cabanya abandonada a un bosc d'Oregón. Tot i els seus dubtes, Mack viatja a la cabanya, on es trobarà amb una persona inesperada. Aquesta trobada el portaran a enfrontar-se a importants veritats, que no només transformarà la seva comprensió de la tragèdia.

'El último traje'

Aquest divendres s'estrena 'El último traje' dirigida per Pablo Solarz i protagonitzada pels actors Miguel Ángel Solá, Ángela Molina i Natalia Verbeke. Solarz és l'autor del guió de 'El último traje', història basada en la vida del seu propi avi, un jueu polonès que es veu obligat a exiliar-se a Argentina durant el nazisme. La pel·lícula narra el viatge d'Abraham (Miguel Ángel Solá), un sastre jueu de 88 anys, que decideix embarcar-se a l'aventura de trobar a un vell amic que el va salvar fa més de set dècades d'una mort segura al final de l'ocupació Nazi.

'Toc toc'

Vicente Villanueva és el director de la comèdia espanyola 'Toc toc' amb Paco León, Alexandra Jiménez, Rossy de Palma, Oscar Martínez, Adrián Lastra, Nuria Herrero i Inma Cuevas. Basada en l'obra de teatre de l'autor francès Laurent Baffie, un grup de pacients que pateixen un TOC (Trastorn Obsessiu Compulsiu) coincideix en la consulta d'un psicòleg. Aquest es retarda i, mentre esperen, intenten contenir les seves manies i trastorns.

'Morir'

Les vides de Luis i Marta es veuen abruptament paralitzades. Les mentides, la culpa i la por posen a prova l'estabilitat i l'amor de la parella. Ells dos són els protagonistes de 'Morir' dirigida per Fernando Franco i protagonitzada per Marian Álvarez i Andrés Gertrúdix.

'Tu mejor amigo'

Aquest divendres també s'estrena 'Tu mejor amigo', dirigida per Lasse Hallström i protagonitzada per K.J. Apa, Britt Robertson i Dennis Quaid. La pel·lícula és una adaptació de l'aclamat best seller de W. Bruce Cameron, i explica la commovedora i sorprenent història d'un gos molt fidel, que troba el sentit de la seva pròpia existència a través de les vides dels humans als que ensenya a estimar i riure.

'Una verdad muy incómoda: Ahora o nunca'

El documental 'Una verdad muy incómoda: Ahora o nunca', dirigit per Bonni Cohen i Jon Shenk, és la seqüela d''Una verdad incómoda', que arriba als cinemes deu anys després d'aquesta. Una cinta que posa de manifest que s'està molt a prop d'una revolució de l'energia. L'exvicepresident d'Estats Units Al Gore segueix la seva incansable lluita, viatjant por tot el món per preparar a un exèrcit de defensors del clima i influir a la política climàtica mundial.