Segueix-nos a les xarxes socials:

La fira i festa dels amants de l’allioli de Creixell celebra el seu trentè aniversari

Per segon any consecutiu, la cita se celebra el mes de setembre coincidint amb la festa major

La fira i festa dels amants de l’allioli de Creixell celebra el seu trentè aniversari

Aquest diumenge 10 de setembre torna la fira i festa de l’AlliOli a l’Arbreda de Creixell. Per segon any consecutiu coincideix amb la festa major de la vila: l’any passat es va fer en aquestes dates per primera vegada, ja que abans aquesta festivitat se solia fer el mes de maig. A més, enguany aquesta trobada dels amants de l’allioli celebra el seu trentè aniversari.

Dissabte 9 de setembre

La festa major de Creixell comença el dissabte nou de setembre d’una manera molt tradicional. A dos quarts de dotze del matí es durà a terme l’ofici solemne a la capella de Santa Maria de Creixell. A dos quarts d’una a l’Arbreda de Creixell, es farà el pregó inaugural a càrrec del pediatre i forense Narcís Bardalet. Tot seguit a la una del migdia l’Associació de Veïns i Amics de Creixell oferiran un vermut popular.

El diumenge deu, a les nou del matí, es dona el tret de sortida a la fira i festa de l’AlliOli amb un esmorzar a l’Arbreda de Creixell pels més matiners, hi haurà pa amb tomata, xuia i el protagonista de la jornada: l’allioli. També es podran visitar dues exposicions. Una de tractors històrics, feta amb la col·laboració de l’Associació d’Amics dels tractors d’Època d’Ordis. I l’altre és una mostra fotogràfica titulada «30 aniversari».

A les onze del matí la festa continua amb un taller d’allioli per a infants fins a 14 anys. A tres quarts de dotze es lliuraran els premis Mà de Morter d’Or, a Josep M. Joan i Rosa, director del Museu del Joguet de Catalunya i el Morter d’Or al fotògraf Francesc Guillamet.

A les dotze del migdia arriba el punt àlgid de la festa el Concurs Internacional d’Allioli, on els participants poden concursar en diferents categories. A l’una es degusten els alliolis dels concursants i el jurat fa el lliurament de premis. Com a festa gastronòmica no pot faltar el menjar i a les dues comença el dinar popular. I a les tres de la tarda els comensals podran gaudir d’una actuació musical, que posarà punt final a la festa, a càrrec de la The Jazz Van. Per a les inscripcions podeu consultar a www.alliolicreixell.com.

Prem per veure més contingut per a tu