Segueix-nos a les xarxes socials:

El Port de la Selva

El Port de la Selva reviu la història de la famosa nina Gisela per la seva festa major

S'inaugura una exposicio per retre homenatge a la creadora, Carme Cervera, veïna del municipi

El Port de la Selva reviu la història de la famosa nina Gisela per la seva festa majorEMPORDA.INFO

La nina Gisela era una nina diferent de les altres. Va conviure amb la famosa Mariquita Pérez, a mitjan segle passat, però el seu aspecte era diferent i es va convertir en una de les nines espanyoles més famoses dels anys 40 i 50. Per homenatjar la seva creadora, Carme Cervera Giralt, filla del Port de la Selva, la festa major del municipi, dedicada a Sant Baldiri, inaugura diumenge, a 2/4 de 7 de la tarda, una exposició que repassa la trajectòria de la cèlebre nina.

Carme Cervera Giralt compleix aquest mes de setembre 100 anys. Tenia només 22 anys quan va viatjar a Madrid per acompanyar la seva germana a la capital. Un cop allí i analitzant el gust i el físic de les nines, va decidir crear Gisela. Volia una nina molt maca i somrient, coincidint amb l´ideal estètic de l´època.

En l´exposició es podrà conèixer tot el procés de creació i producció de la nina, a partir de panells explicatius, fotografies i diferents objectes originals, des de maquetes publicitàries, revistes i catàlegs fins a molts dels complements de la nina. També es podrà conèixer tot el món de vestits i accessoris que l´acompanyaven. Gisela va aparèixer al mercat el 1944 i va tenir un gran ressò publicitari, amb catàlegs a botigues i grans magatzems, falques publicitàries pròpies, programes de ràdio i fins i tot una revista. A l´exposició es podran veure diferents models de nina Gisela que estarà acompanyada pels seus germans: en Guni i la Lili.

Jugar a nines és un dels jocs més quotidians. Després de la ­guerra civil espanyola, van anar apareixent nines fetes de cartró pedra i pastes similars a la porcellana que els donaven un gran realisme. Perquè la nina tingués una gran repercussió, la seva creadora va acudir a l´empresari de l´època, Pepín Fernández, propietari i fundador dels grans magatzems Galerías Preciados, perquè la seva nina lluís en exclusiva als aparadors de les botigues. El 1944 Gisela es va introduir al mercat espanyol i ràpidament es va exportar cap a Amèrica i cap a Europa amb una gran acceptació. Tenia 150 vestits i una gran varietat de complements, que juntament amb la qualitat dels acabats, van dotar Gisela d´un gran prestigi. La producció de Gisela es va acabar el 1961 amb la introducció de plàstics i materials similars per fer nines.

L´exposició farà gaudir als petits, veient les nines i els seus vestidets, i també als grans, sobretot les dones que de petites van conèixer Gisela.

Actes de la festa major

La festa major es va inaugurar divendres amb mostra d´artesania local i mostra de cuina i continua dissabte amb la jornada amb ofici solemne al migdia, sardanes a la plaça d´en Pol, a continuació, i, en acabar, dinar-homenatge a la gent gran. El públic infantil podrà gaudir, a partir de les quatre de la tarda, amb activitats al Passeig del Mar. Els actes continuen a la tarda amb concert i ball amb l´Orquestra Costa Brava a l´Espai Port. La vetllada acaba a 2/4 de 12 de la nit amb Pim Pam Pum, un petit castell de focs i, a mitjanit, les millors versions amb Fugados de Alcatraz.

Diumenge hi haurà trobada i cercavila de colles geganteres, i a la tarda s´inaugura l´exposició dedicada a la nina Gisela.

Prem per veure més contingut per a tu