Segueix-nos a les xarxes socials:

La OMS demana precaució per Nadal i torna a recomanar la vacunació

L'organisme insisteix en que aquest any no té per què ser una repetició del passat, en el que molts van decidir cancel·lar les festes

La OMS demana precaució per Nadal i torna a recomanar la vacunacióReuters

El director regional de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a Europa, Hans Henri P. Kluge, va demanar aquest dijous als europeus que mantinguin mesures de precaució pel coronavirus a les festes nadalenques i va instar a la vacunació.

L'OMS recorda en un comunicat que aquest nadal Europa farà front a dues variants altament transmissibles (la majoritària delta i l'emergent òmicron), amb potencial per a augmentar encara més la pressió sobre "els nostres ja sobrecarregats" sistemes de salut.

Kluge reconeix la preocupació dels europeus, ja que Europa va ser "l'epicentre de la pandèmia fins i tot abans de l'emergència de òmicron", però insisteix que enguany no té per què ser una repetició de l'any passat, quan molts van decidir cancel·lar les festes i moltes famílies no van poder reunir-se.

L'OMS insta els europeus a emprar totes les eines de les quals disposin per a mantenir la precaució en aquestes dates, especialment la vacuna. "Vacunin-se al més aviat possible amb dosi completa", insisteix Kluge. "Les vacunes continuen sent la millor manera de prevenir la malaltia greu i la mort, fins i tot amb l'arribada de la variant òmicron".

A més, anima també a rebre una dosi de reforç als qui en tinguin dret als seus països.

El director de l'OMS a Europa recomana reduir a grups petits les reunions socials i, si és possible, fer-se un test d'antígens o una PCR prèviament per a assegurar-se que no s'està infectat.

L'OMS aconsella també prendre altres precaucions, fins i tot si s'ha rebut la pauta completa de vacunació, com evitar llocs concorreguts, utilitzar màscara, mantenir la distància física d'almenys un metre, ventilar espais tancats i rentar-se les mans amb freqüència.

L'autoritat sanitària insisteix en la importància de recórrer a fonts fiables que donin consells basats en les proves i el consens científic per a informar-se sobre els avanços de la pandèmia. "Hem avançat molt des de l'any passat", ha afirmat Kluge. "Sabem el que funciona. Sabem com mantenir-nos segurs a nosaltres mateixos i als que ens envolten. L'emergència de la variant òmicron no canvia això".

Prem per veure més contingut per a tu