Segueix-nos a les xarxes socials:

Un bussejador espanyol, entre els rescatadors dels nens de Tailàndia

Fernando Raigal té 33 anys, és natural de Ciudad Real i fa anys que treballa al país asiàtic

Un bussejador espanyol, entre els rescatadors dels nens de TailàndiaAFP

Un bussejador professional de 33 anys natural de Ciudad Real participa en les tasques de rescat dels dotze menors i el seu entrenador que van quedar atrapats en un cova a Tailàndia. Es diu Fernando Raigal i resideix en aquest país des de fa anys on treballa per a companyies petrolíferes.

Segons ha explicat a Efe el seu amic Antonio Molina, que aquest dilluns ha pogut parlar amb Raigal durant uns 10 minuts, les tasques de rescat s'estan duent a terme "millor del que es podia esperar". Tot i això, ha assegurat l'amic del bussejador, el cansament està fent efecte en els rescatadors. De fet, Molina assenyala que Raigal li ha comentat que avui "ha sortit especialment cansat" i ha afegit que la intenció de Fernando Raigal era descansar per "reincorporar-se demà una altra vegada a les tasques de rescat".

Antonio Molina ha comentat que, tot i que per als seus amics "és un orgull" la participació de Raigal en el rescat d'aquests nens i el seu entrenador, viuen amb certa preocupació l'operació. Recorda que el rescat no està exempt de dificultats i perills, fins al punt que "li ha costat la vida a un company", en referència a la mort d'un bussejador britànic.

L'espanyol és un dels dos bussos civils que s'encarreguen de l'operació de rescat.. L'exèrcit tailandès compta amb ell per ser un bussejador molt experimentat i que porta anys dedicant-se professionalment a aquesta activitat. De fet, Fernando Raigal va desenvolupar part de la seva activitat professional a l'Armada Espanyola.

Al rescat dels escolars i el seu entrenador hi va arribar convidat pels Navy Seal, per l'amistat que té amb un dels bussos d'aquest cos d'elit, que coneixia la seva trajectòria professional.

Prem per veure més contingut per a tu