Segueix-nos a les xarxes socials:

Un avió rus perd tres tones de lingots d'or

De moment les autoritats han recuperat només 172 lingots, unes 3,4 tones

Un avió que transportava una càrrega de lingots d'un "metall preciós" a Sibèria va registrar un problema l'enlairament pel qual va perdre la seva càrrega de més de tres tones a la pista de l'aeroport, van indicar dijous les autoritats locals.

L'aparell, un An-12 de la companyia Nimbus, s'estava carretejant per a l'enlairament en una pista de l'aeroport de Yakutsk quan una escotilla de l'avió es va desprendre i una part de la càrrega va caure a terra, va anunciar el Comitè d'Investigació.

Les fotos difoses per les autoritats mostren desenes de lingots de metall preciós escampats a la pista nevada de l'aeroport i policies inspeccionant el forat en l'aparell. Els anuncis no precisen si es tracta d'or o de plata.

"Fins ara trobem 172 lingots d'un pes total d'unes 3,4 tones" per a una càrrega total que supera les 9 tones, va indicar la secció local del ministeri d'Interior citada per l'agència pública TASS.

Segons les autoritats locals l'accident hauria estat produït per una mala fixació de la càrrega a l'interior de l'avió. El carregament pertany a una companyia minera russa.

La vasta regió poc poblada de Sajá, situada a uns 5.000 km de Moscou, té abundants reserves mineres. Allà s'exploten importants mines d'or i de diamants.

Prem per veure més contingut per a tu