Segueix-nos a les xarxes socials:

La preocupació per la independència va caure al desembre, segons el CIS

L'enquesta reflecteix un increment de la preocupació per la classe política que torna a figurar a la tercera plaça de la llista

La preocupació per la independència va caure al desembre, segons el CISAniol Resclosa

La independència de Catalunya era el cinquè problema nacional al tancament del 2017, abans de les eleccions del 21-D, però la preocupació que generava entre els espanyols va caure vuit punts al desembre, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent a aquest mes.

L'enquesta també reflecteix un increment de la preocupació per la classe política, que torna a figurar a la tercera plaça de la llista, però puja respecte al mes anterior i marca el seu rècord de l'any.

L'atur continua liderant la relació de problemes nacionals amb un 66,8% d'esments, seguit de la corrupció, que s'anota un 31,7%, la classe política, amb un 28,5%, i els problemes econòmics, amb un 22,9%.

Ja a la cinquena plaça apareix la independència de Catalunya, que és citada com un problema en el 16,7% dels qüestionaris, 7,9 punts menys que en el mes anterior, i 12,3 punts menys que a l'octubre, ja que just després del referèndum independentista va aconseguir un 29% d'esments, el seu rècord fins ara.

Prem per veure més contingut per a tu