Segueix-nos a les xarxes socials:

Escàndol als EUA per la distribució de milers de fotos de marines nues

Les imatges es compartien en grups de Facebook amb més de 30.000 soldats en actiu i retirats

Escàndol als EUA per la distribució de milers de fotos de marines nuesEFE

El comandant general del Cos de Marines d'Estats Units, el general Robert B. Neller, ha admeès que la força militar que comanda depèn de la "confiança i el respecte" en ple escàndol per la difusió entre militars de fotos de les seves companyes nues, sense el seu consentiment.

Un condecorat sergent, veterà de l'Iraq i l'Afganistan, Thomas James Brennan, ha revelat al seu lloc web d'informació sobre assumptes militars l'existència de nombroses imatges de dones del Cos de Marines que van ser fotografiades despullades i que van ser difoses a Facebook sense el seu consentiment .

Segons la versió oficial, els Marines investiguen les denúncies sobre la implicació d'un "indeterminat nombre" de marines en actiu i veterans en la distribució en una xarxa social d'imatges de companyes nues i també d'altres dones, i on a més es promou la violència sexual.

Segons recull la revista Marines Corps Times, "les explosives revelacions" no només poden afectar centenars de militars, sinó que a més s'han produït amenaces de mort a les xarxes socials contra Brennan, que ha difós la informació, i la seva família.

La resposta a través de Twitter del comandant dels Marines nord-americans passa quan l'escàndol ha sacsejat les xarxes i posa en evidència les dificultats castrenses per tallar els problemes d'assetjament i violència sexual contra les dones militars.

Segons Marine Corps Times, la comunitat on van ser distribuïdes aquestes imatges té uns 30.000 membres, principalment dels Marines en actiu i retirats nord-americans, però també britànics.

El Pentàgon afronta així un altre escàndol després d'altres anteriors, com el de les violacions de dones a les Forces Armades, que va implicar els investigadors del Servei Naval d'Investigació Criminal (NCIS, per les sigles en anglès) i també als capellans del cos.

El portaveu dels Marines al Pentàgon, el comandant Clark Carpenter, va declarar a la revista que els investigadors no saben quina dimensió té la trama.

En el document-guia de 10 pàgines de l'oficina d'Afers Públics del Cos de Marines que circula entre els oficials per afrontar l'escàndol s'apel·la a la col·laboració amb els investigadors i denunciar qualsevol fet criminal.

També s'ofereix a les dones que s'han vist afectades les vies oficials de comunicació amb l'inspector general del cos, el canal de comandament, Military One Source (línia d'atenció telefònica 24 hores), i els propis capellans.

L'impacte en la moral del cos i la degradació de les víctimes són dos dels aspectes que qüestionen la integritat dels responsables de l'escàndol, entre d'altres aspectes destacats en el document preparat per afrontar la crisi.

Prem per veure més contingut per a tu