Segueix-nos a les xarxes socials:

Si Corea del Nord va més enllà de les seves provocacions

Corea del Sur adverteix que "respondrà amb força"

Els Estats Units envia avions de combat per refermar el seu suport polític i militar a Seül

Corea del Sur adverteix que "respondrà amb força"REUTERS

La presidenta de Corea del Sud, Park Geun-hye, ha dit prou i ha anunciat accions militars contra Corea del Nord si segueix amb la seves provocacions, en forma d'anuncis d'estat de guerra i ampliació de l'arsenal nuclear. Les tensions a la península es mantenen fins el punt que els Estats Units ha enviat aquest diumenge als seus aliats del sud avions de combat F-22 perquè se sumin als exercicis militars, en una clara demostració de suport al govern de Seül, informa Reuters. Per la seva banda, el dirigent comunista, Kim Jong-un, no ha abaixat el to bel·ligerant i assegura que Pyongyang no retira les seves amenaces de guerra.

Park Geun-hye ha declarat aquest dilluns que hauria d'ahver una "resposta militar forta i ràpida" davant qualsevol provocació de Corea del Nord sense tenir en compte les "conseqüències polítiques" que podria tenir aquesta reacció. La tensió política i militar entre les dues corees, així com l'aïllament total del règim comunista del nord, es manté tot i que no hi ha una guerra oberta a la península com la que va haver entre els anys 1950 i 1953. Tot i la insistència del jove president Kim Jong-un per demostrar que Corea del Nord està preparat per a la guerra, alguns apunten que es tractaria només d'una demostració de força política i armamentística davant els seus compatriotes.

Sigui com sigui, el Papa Francesc va demanar aquest diumenge en la seva primera missa 'Urbi et Orbi' a la plaça de Sant Pere del Vaticà, la pau a la península coreana així com la fi del conflicte a Síria.

Prem per veure més contingut per a tu