Segueix-nos a les xarxes socials:

Defensa de la llengua

Mas demana espai per al català al Parlament Europeu

El president de la Generalitat ho ha demanat al seu president, Martin Schulz, dient que no seria tant car

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest dimecres al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, que els eurodiputats puguin utilitzar el català en els plens i ser traduïts a totes les llengües oficials, i alhora ha assegurat que aquesta mesura no suposaria un gran despesa.

"Ens agradaria que algun dia els diputats catalans en el ple del Parlament Europeu puguin també parlar en català i que aquesta intervenció en català es tradueixi a les altres llengües oficials i de treball de la Unió Europea", ha explicat a la premsa a Brussel·les (Bèlgica), a on ha viatjat en visita oficial.

Mas ha defensat que donar aquest pas "gairebé no costaria diners" perquè afirma que la majoria dels intèrprets espanyols a l'Eurocambra ja parlen català.

Sobre les possibilitats que prosperi l'ús del català en l'Eurocambra, Mas s'ha mostrat "optimista" perquè veu en el nou president del Parlament europeu a algú que "creu en això".

"El pas del temps ens va donant la raó i ens ajuda i, a més, hem d'anar buscant aliances amb altres àmbits perquè es pugui fer de la forma més natural possible", ha afegit.

Amb tot, ha mostrat prudència a l'hora d'apuntar que s'ha intentat "moltes vegades" el "reconeixement de la personalitat pròpia de Catalunya fora de Catalunya" i no sempre s'ha aconseguit.

El president de la Generalitat també ha aclarit que en el seva visita a la institució europea no ha inclòs una trobada amb el vicepresident de l'Eurocambra i eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras perquè aquest manté la seva "oposició absoluta i total al reconeixement" del català.

"Se li ha accentuat aquest criteri d'oposició rotunda i radical en el tema del català. No comptem amb el senyor Vidal-Quadras des del punt de vista de l'ajuda, sabem que intentarà obstaculitzar-ho si pot", ha argumentat Mas, per després assenyalar que hi ha altres veus "més raonables" dins del Partit Popular.

Prem per veure més contingut per a tu