Segueix-nos a les xarxes socials:

Plataforma per la Llengua denuncia una presumpta discriminació lingüística d'uns policies nacionals

Els denunciants diuen que es van vulnerar els drets lingüístics d'un ciutadà de Banyoles

Plataforma per la Llengua denuncia una presumpta discriminació lingüística d'uns policies nacionalsPOLICÍA NACIONAL

La Plataforma per la Llengua ha denunciat a la Subdelegació del Govern central a Girona un cas de presumpta discriminació lingüística d'uns agents de la Policia Nacional de la comissaria de Girona a un ciutadà de Banyoles. En un comunicat aquest divendres, 28 de maig, l'entitat ha explicat que dos agents "van vulnerar els drets lingüístics" del ciutadà quan es disposava a renovar el DNI al febrer.

L'afectat va gravar la conversa amb el mòbil per demostrar "com els agents van incomplir el deure de garantir-li l'atenció en català i van intentar obligar-lo a parlar castellà". Segons la plataforma, el ciutadà va demanar que l'atengués un altre policia que semblava entendre el català, però l'agent "el va ignorar i, per forçar-lo a cedir, li va dir que un traductor trigaria dues hores a arribar".

A més, l'entitat ha afirmat que "un dels policies li va retreure que parlés català amb algú que se li adreçava en castellà, argumentant que era una manca de respecte i el va acusar de crear un conflicte expressament". La plataforma ha assegurat que els agents li van dir que parlaven en l'idioma de la bandera, i li van demanar que canviés de llengua: "Les ordres d'un policia les has de complir", segons l'entitat.

Prem per veure més contingut per a tu