Segueix-nos a les xarxes socials:

La campanya sobre l'úsdel patinet elèctric ja ha informat 1.300 conductors

És una mesura per difondre la nova ordenança de circulació sobre els vehicles de mobilitat personal De moment les infraccions no se sancionen

La campanya sobre l'úsdel patinet elèctric ja ha informat 1.300 conductorsANIOL RESCLOSA

La Policia Local ja ha informat a més de 1.300 conductors de vehicles de mobilitat personal -com els patinets elèctrics- sobre les novetats de la nova ordenança municipal de circulació de Girona. La normativa va entrar en vigor a final de novembre de l'any passat, i regula com han de moure's per la via pública aquest tipus de vehicles personals.

Tot i que l'ordenança inclou sancions per a aquells que incompleixen les normes aprovades, l'Ajuntament de Girona va engegar una campanya informativa no sancionadora abans de començar a posar denúncies als usuaris. Aquesta iniciativa té per objectiu difondre els canvis que els conductors d'aparells com patinets elèctrics, ciclomotors o bicicletes hauran de respectar a partir d'ara. En tot cas, es preveu que el consistori comenci a multar en algun moment d'aquest any 2021.

Entre les normes més importants, destaca que els patinets elèctrics puguin circular per vies com els carrils bici i les plataformes úniques, limitats a 20 km/h. Però per on no poden circular és per la vorera, que es reserven als vianants; la multa per fer-ho és de 200 euros. Els patinets tampoc poden circular per la calçada dels carrers de velocitat més elevada. En aquest cas, caldrà que baixin i caminin per la vorera amb el vehicle, però sense activar-lo.

Una altra norma rellevant és l'obligació d'anar amb un casc homologat. A més, a sobre d'un patinet només hi podrà viatjar una persona, i també és obligatori portar llum i elements reflectants a la nit. I tampoc es podrà circular parlant pel mòbil o amb auriculars. Les sancions en aquests casos oscil·la entre els 30 i els 200 euros.

Els vehicles similars als patinets però que tenen un seient incorporat es consideren cicles de motor a la nova normativa. Això implica que s'han de matricular, han de tenir permís de circulació de ciclomotors i assegurança obligatòria, així com fer servir casc de protecció. Aquests vehicles tan sols poden anar per calçades on es permet la circulació de vehicles a motor.

Prem per veure més contingut per a tu