L'equip Galligants ha guanyat la Festa Major dels Quatre Rius en una edició molt limitada a causa de la situació de pandèmia de covid-19. L'equip format per veïns de Montjuïc, Sant Daniel, Barri Vell, Torre Gironella, Pedret, la Pujada de la Torrassa, les Pedreres i Mercadal s'ha imposat a la resta de rius sumant 90 punts. A tocar, amb 85 punts, l'equip Onyar va quedar en segona posició. El Güell i el Ter es van situar en tercer i quart lloc.

Només es van poder mantenir en el programa cinc proves puntuables, la majoria d'elles en format virtual. Concretament, es van fer tres concursos en línia. Un d'aquests consistia en un concurs de dibuix dels capgrossos de la ciutat, dirigit als infants. Els guanyadors es van publicar al compte d'Instagram de la Fal·lera Gironina.

També es va fer un concurs en línia de castells de cartes, que també es va vehicular a través d'Instagram i de Facebook. El tercer concurs era el de Versots de la Bruixa de la Catedral. Els millors Versots -una estrofa satírica de l'actualitat- es van recitar per la mateixa bruixa en una retransmissió per internet el dia de la «Drakofarra» -un acte que solia incloure una cercavila pel Barri Vell.

Una de les poques activitats participatives que es van tirar endavant de forma presencial va ser la marató de donació de sang que va tenir lloc a la Casa de Cultura de divendres a diumenge. Per últim, la cinquena activitat va consistir en una gimcana fotogràfica que sortia del Centre Cívic Pla de Palau i recorria el sector de barris de l'equip Onyar.

Quatre anys de projecte

La Festa Major dels Quatre Rius és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Girona i diverses entitats de la ciutat que ja va per la quarta edició. El projecte busca implicar la ciutadania en activitats populars que donen punts als participants.

Tot plegat, en el marc d'una competició entre quatre equips que porten el nom dels rius de la ciutat, i cadascun dels quals incorpora un grup de sectors del municipi.