Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona obre les Fires amb un pregó agitat per l'"ocupació" de l'Ajuntament

La gent congregada a la Plaça del Vi ha rebut amb xiulets i tímids aplaudiments les paraules de l'alcaldessa Marta Madrenas

La ciutat de Girona ha obert aquest divendres les Fires de Sant Narcís amb un pregó agitat. Poques hores abans, el Comitè de resposta a la sentència va ocupar una de les sales de l'Ajuntament de Girona com a protesta a la decisió de suspendre les barraques i els concerts de la Copa. Tot i això, a les set de la tarda, els joves independentistes van abandonar el consistori després de parlar amb l'alcaldessa de Girona Marta Madrenas.

Així, a dos quarts de vuit del vespre la fal·lera gironina i els gegants de Girona van sortir a ballar a la plaça del Vi i a les vuit va començar el pregó. L'alcaldessa va sortir al balcó de l'Ajuntament a presentar a la pregonera i va exposar que aquestes són unes «fires excepcionals».

Va costar sentir què deia Madrenas perquè la gent reunida a la plaça del VI va començar a xiular i a cridar «volem les barraques» i «no hi ha Fires sense barraques». D'altra banda, quan va acabar el discurs es van sentir aplaudiments en favor de l'alcaldessa.

L'encarregada enguany de dur a terme el discurs inaugural va ser l'arquitecta gironina Assumpció Puig. La també degana del col·legi d'arquitectes de Catalunya va voler expressar des del balcó de l'Ajuntament el seu «fort rebuig» a la situació actual i va fer una crida a «portar el conflicte al terreny de la política, amb el diàleg com a principal valor irrenunciable».

La plaça del Vi, plena de gom a gom, va contestar amb el crit de «llibertat, llibertat», tot aixecant el cartell «Spain is a facist state» (Espanya és un estat feixista, en anglès). I la festa va continuar amb la fal·lera gironina.

Prem per veure més contingut per a tu