Segueix-nos a les xarxes socials:

Més de 200 persones es manifesten en contra de l'acte de Vox a Salt

Un fort desplegament dels Mossos d'Esquadra blinda el Centre d'arts escèniques El Canal, escenari de la presentació del partit

Més de 200 persones es manifesten en contra de l'acte de Vox a Salt

Més de 200 persones van manifestar-se ahir a Salt en rebuig a l'acte que Vox celebrava al Centre d'arts escèniques El Canal. Un fort desplegament dels Mossos d'Esquadra va blindar la zona prohibint l'accés a menys de 300 metres del recinte, excepte als 200 simpatitzants del partit que van assistir a l'acte.

Els manifestants estaven convocats a les sis de la tarda a les portes de la Coma Cros per diferents plataformes com IPS-CUP, Girona Acull i l'Espai Antiracista Salt-Girona. Alguns d'ells portaven pancartes amb lemes com «Llegeix, pensa i deixa l'odi» i cridaven «fora nazis» a mesura que els assistents arribaven al Canal.

El partit polític celebrava a Salt un acte a les 18.30 h per donar a conèixer la candidatura amb el regidor de l'Ajuntament de Salt Sergi Fabri com a coordinador del partit a la vila. A més d'ell, també hi havia Alícia Rubio i Jorge Buxadé de l'executiva del partit i Alberto Tarradas, president de la formació a Girona.

Accés vetat als periodistes

Poc abans de les sis de la tarda, una desena de dotacions dels Mossos i una seixantena d'agents ja vigilaven l'entorn del centre i tenien tallat el carrer de davant la Coma Cros. El cordó policial no permetia a ningú apropar-se al recinte, tampoc els periodistes, als quals Vox els va vetar l'entrada a l'acte.

Els assistents van entrar al Canal mostrant banderes espanyoles, enviant petons als manifestants i, fins i tot, alguns van fer la salutació nazi. Mentre es desenvolupava l'acte, els concentrats a l'entrada van llegir dos manifestos. En el primer, una dona llatinoamericana va demanar que «la població llatina i també d'altres països com el Marroc o Senegal» s'uneixin i facin presència al carrer per «demanar el dret a vot» i acabar amb «accions feixistes» com les de VOX. D'altra banda, des de la Plataforma Antifeixista van acusar als ajuntaments de Girona i Salt i a la Diputació de permetre que Vox fes l'acte.

Després d'una hora i mitja de durada, l'acte va finalitzar a les vuit del vespre i els assitents van anar sortint del recinte sota els crits dels manifestants que entonaven «fora feixistes dels nostres barris» i els tiraven ous. Durant aquests instants es van viure alguns moments de tensió, però els Mossos van privar que manifestants i assistents a l'acte de Vox es topessin.

Prem per veure més contingut per a tu