Segueix-nos a les xarxes socials:

El centre de formació d'adults de Sant Narcís obre les portes al cinquè curs amb 500 places

Hi ha oferta de català, informàtica, ESO i accés a cicles formatius de grau mitjà i superior · El curs comença el dia 19 però les vacants s'aniran omplint

El centre de formació d'adults de Sant Narcís obre les portes al cinquè curs amb 500 placesgirona

Comença l'activitat al centre de formació d'adults Nou Girona, situat a Sant Narcís. Aquesta setmana moltes persones s'estan dirigint a l'equipament per informar-se dels cursos que s'ofereixen enguany, i a totes se les convoca a una reunió per al 12 de setembre. En total hi haurà unes 500 places disponibles en el que és ja el cinquè curs d'aquesta instal·lació. Tot i que el curs comença el 19 de setembre, les vacants s'aniran omplint encara que el curs s'hagi iniciat.

El centre, situat al carrer Narcís Xifra i amb deu professors a la plantilla, ofereix el graduat en ESO (que també es pot fer a distància), els nivells A1, A2 i B1 de català, la preparació per a la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, i tots els nivells d'informàtica. El director del centre, Fermí Porta, explica que cada curs s'omplen les aules per aprendre català i pel graduat d'ESO, sobretot els matins. De fet, ha canviat la dinàmica del passat, quan molts dels adults feien classes a les tardes i als vespres. Ara, hi ha més interés pels matins. Molts són joves d'entre 18 i 28 anys, tot i que també hi ha gent de 40 o 50 anys. Hi ha més dones que homes i molts són estrangers que han arribat al país fa poc o persones que volen retornar al sistema.

Com a novetat d'aquest any, gràcies a un acord amb el Servei Municipal d'Ocupació, el centre de formació d'adults participarà en un projecte d'acompanyament integral per a joves d'entre 16 i 24 anys. La idea és intentar anar-los tornant, mica en mica, al sistema educatiu i laboral, ajudant-los a millorar les competències i capacitats.

Prem per veure més contingut per a tu