Segueix-nos a les xarxes socials:

Confidències d'estiu

Juny s'estova finalment amb les calorades de l'estiu i es fon del tot abans que arribi el primer dia de juliol, dibuixant goludes línies de llum en els llistons de la finestra. L'estiu és el temps de l'ensopiment i de la mandra. Al migdia un sol salvatge cau damunt dels carrers desolats i ens abraça perillosament com un os ganut i les tardes es desfan lentament sota un horitzó enfangat de llum, que es nega en rodó a deixar pas a la nit. L'estiu és el temps daurat de la gent que emprenya. En els llocs públics parlen alt, criden; els manters despleguen les seves dubtoses mercaderies al mig de la vorera; les bicicletes van a la seva barrant el pas als vianants, i els traficants de consciències ens esperen en qualsevol cantonada per robar-nos un minut -un minut només!- perquè deixem anar uns quartos i poder salvar el món de la seva pròpia tirania.

Així i tot hi ha gent que els agrada la bullentor dels dies d'estiu, el seu ideal és passejar eternament amb espardenyes de platja pels grans centres comercials, gaudint de l'aire condicionat i lluint el somriure bronzejat dels il·lusos. Són els mateixos que beuen a gallet directament de l'ampolla de cervesa imitant el posat dels anuncis i es fan gravar tatuatges a la pell. Ells no saben que tot és passatger i que la pell és un pergamí que s'arruga.

L'estiu és un temps líquid, però espès i enganxifós. És el moment de cercar preguntes i de plantejar dubtes, mentre les respostes i les certeses es dissolen sota els nostres peus. Anem a dormir amb l'estranya sensació de viure en un món excessiu i gras, que ens obliga a lluitar constantment per causes evidents. Tanquem els ulls, però continuem veient les imatges untuoses del dia, que es van barrejant, lentament, amb les encara més viscoses aparences dels malsons.

Prem per veure més contingut per a tu