Segueix-nos a les xarxes socials:

Queixes per la utilització d'insecticides per lluitar contra els fongs a la Devesa

Veïns i usuaris apunten que alguns dels productes no estan permesos pel Ministeri d'Agricultura

L'Ajuntament de Girona preveu aplicar diferents tractaments contra dos tipus de fongs que afecten els plàtans del parc de la Devesa. Les mesures previstes des d'avui i fins dijous (de les onze de la nit a les sis de la matinada) ha causat el rebuig i les queixes d'alguns veïns del barri de la Devesa- Güell i d'usuaris del parc en considerar que alguns dels productes no són els adequats.

En concret, es farà un tractament fitosanitari pel control de la Corythucha ciliata i l'O idium platani que afecten els arbres del parc de la Devesa. Els productes que està previst utilitzar són el Decis Protech (un insecticida en base de D eltametrina al 1,5%) i Domark Evo (fungicida a base de Tetraconazol al 12,5%).

Segons els veïns, alguns d'aquests productes no estan permesos pel Ministeri d'Agricultura per a la intervenció contra les plagues. En aquest setit, a més, asseguren que aquests elements són molt tòxics i perillosos per al medi aquàtic, en aquest cas, per al riu Ter. Tampoc comprenen que s'hagi de fumigar quan, a parer seu, es podria fer per mitjà d'injeccions als arbres per guanyar efectivitat i per evitar que l'insecticida es dispersi.

Avís preventiu

El mateix Ajuntament indica condicionants preventius per seguretat com ara tancar balcons i finestres durant el tractament. També recollir els animals, objectes, roba i aliments de finestres i balcons. Fa unes setmanes, ja hi havia la intenció d'una actuació similar al parc, però es va acabar suspenent.

Prem per veure més contingut per a tu