Segueix-nos a les xarxes socials:

La mestra Reparada Domènech donarà nom al teatre de Sant Narcís

El bateig oficial de l'espai s'emmarca dins de la commemoració del Dia Internacional de les Dones

La mestra Reparada Domènech donarà nom al teatre de Sant Narcís

L´Ajuntament de Girona bateja aquesta tarda (19:00 hores) amb el nom de la mestra Reparada Domènech el teatre del Centre Cívic Sant Narcís. L´acte de denominació de l´espai s´inclou dins la iniciativa "Nom de Dona" i s´emmarca dins de les activitats organitzades durant la jornada d´avui per commemorar el Dia Internacional de les Dones. L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà l´acte.

Reparada Domènech Aldrich va nèixer a Lloret de Mar el 19 de març del 1913 i va morir a Girona el 16 d´octubre de 1993. Va venir a Girona a cursar els estudis de Magisteri i, a partir del 1950, va anar a viure amb la seva família al barri de Sant Narcís. El 1955 es va crear l´escola parroquial de Sant Narcís i ella n´era la mestra, juntament amb M. Àngels Joher. Totes dues van passar a formar part de l´equip docent de la nova escola pública del barri, la Mare de Déu del Mont, a partir de la seva inauguració el 1972. Reparada Domènech es va jubilar a l´escola el 1981.

Aquest acte forma part de la jornada de commemoració del Dia Internacional de les Dones que ha organitzat el Col·lectiu de Dones de Sant Narcís i que inclou també la conferència "Aprendre al llarg de la vida", a càrrec de la presidenta de l´Associació Catalana per a l´Educació, la Formació i la Recerca, Rosa M. Falgàs, i una actuació musical de la soprano Olga Culebras.

Acte a Santa Eugènia

Durant la jornada d´avui s´han programat diverses activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones, entre les quals cal destacar també l´acte popular que es portarà a terme al Centre Cívic Santa Eugènia. A partir de les 19:00 hores, els diferents col·lectius de dones que estan implicades en el Centre Cívic faran una demostració de pintar i decorar matrioixkes. Aquesta activitat donarà lloc a l´exposició "Matrioskas Inside/Out" que es podrà veure a l´espai fins al 10 de març.

Prem per veure més contingut per a tu