Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Miquelets de Girona participen en una recreació de la batalla d'Almansa

És la més important a nivell internacional de la Guerra de Successió espanyola, i hi haurà fins a 400 recreadors

L'associació gironina de recreació històrica Miquelets de Girona ha estat convidada a participar en la commemoració del 310è aniversari de la batalla d'Almansa, que se celebra aquest cap de setmana, amb el regiment de Sant Narcís, també conegut com a Regiment d'Alemanys.

El grup assisteix com a grup convidat català per l'associació organitzadora, 1707 Almansa Histórica, i hi assistiran un total de 10 membres de l'associació. Es tracta de la recreació més important a nivell internacional de la Guerra de Successió espanyola, i comptarà amb altres grups convidats d'Itàlia, Noruega, Irlanda i Anglaterra. Sumats a les altres associacions espanyoles, hi haurà fins a 400 recreadors.

Dins de les moltes activitats que es faran durant el cap de setmana, el Regiment de Sant Narcís, amb cinc soldats, l'alferes, el capità i el general Picalqués, formaran part de la línia austriacista, lluitant contra l'exèrcit borbònic en dues ocasions: avui a dos quarts de set de la tarda i diumenge a dos quarts d'una del migdia. Durant la batalla, lluitaran colze a colze amb regiments d'infanteria, cavalleria i artilleria.

El Regiment de Sant Narcís va ser un regiment d'infanteria austriacista de l'exèrcit català aixecat per la Generalitat el 1713, que va tenir un paper destacat el 1714.

Prem per veure més contingut per a tu